De voordelen van kamerplanten in je woning

351
De voordelen van kamerplanten in je woning

Dat huiskamerplanten goed voor de mens is, dat weten we natuurlijk al een geruime tijd. Maar wat kunnen planten in je woning nu echt voor je betekenen? Wij hebben verschillende voordelen voor je op een rijtje gezet.

Ervaar minder stress met kamerplanten

Uit onderzoek is gebleken dat planten in huis het stressniveau van de mens kan verlichten. Het uitzicht op de mooie bladeren, de groene kleur en de geur van planten zorgt ervoor dat mensen een lagere bloeddruk krijgen en zich meer kunnen ontspannen. Uiteindelijk wordt je er dus echt gelukkiger van.

Weg met die verstopte neus!

Het houden van planten in huis kan ervoor zorgen dat de kans op een verkoudheid met wel 30% afneemt! Dit komt omdat de planten de lucht reinigen. Er zullen minder stofdeeltjes rondvliegen en de luchtvochtigheid zal worden verhoogd. Vervolgens wordt dus ook de luchtkwaliteit verbeterd. Wist je bijvoorbeeld ook dat planten de sigarettenrook in huis kunnen verminderen? Planten kunnen namelijk de giftige stoffen hier filteren. Als er bij jou in huis wordt gerookt, is het hebben van planten zeer belangrijk!

Verbeter de akoestiek in huis met leuke huiskamerplanten

Planten zorgen ervoor dat er een betere akoestiek in het huis komt. Ze absorberen namelijk achtergrondgeluiden. Ga bijvoorbeeld je eetkamer aankleden met planten, om zo fijne en rustige gesprekken te kunnen voeren tijdens het eten.

Meer kleur in je interieur

Door het toevoegen van planten en bloemen, haal je meer kleur in huis. In de meeste huizen wordt er namelijk steeds meer gebruik gemaakt van wit en zwart. Door het toevoegen van leuke huiskamerplanten, voeg je direct meer kleur toe aan je interieur. Je kunt de planten erg leuk combineren met bijvoorbeeld een staande lamp of je woonstijl. Ga bij een modern interieur bijvoorbeeld voor een grote bananenplant of een grote bonsaiboom. 

Neem huiskamerplanten voor een goed humeur

Zoals eerder vermeld, hebben planten een positief effect op de mens. Het bevorderd naast de luchtkwaliteit ook het gevoel van de mens. Zo kun je je beter concentreren en helpt het tegen depressies. Tot slot verminderen planten ook nog eens de kans op hoofdpijn. Hoe fijn is dat?!