Wat heb je allemaal nodig voor een verhuizing?

360
Wat heb je allemaal nodig voor een verhuizing?

Heb je een nieuwe woning gekocht of gehuurd en ga je binnenkort verhuizen? Dan kan er veel op je af komen wat er allemaal geregeld moet worden. Denk maar eens aan het doorvoeren van een adreswijziging, het huren van een verhuiswagen of het aanschaffen van verhuismaterialen die je nodig hebt. Om je alvast op weg te helpen, bespreken we een aantal veelvoorkomende zaken die je nodig hebt voor een verhuizing.

Vrije dagen

Aangezien een verhuizing veel tijd kost, is het belangrijk om voor jezelf de keuze te maken of je doordeweeks of in het weekend wil gaan verhuizen. Mocht je ervoor kiezen om de verhuizing doordeweeks plaats te laten vinden dan is het verstandig om eventueel vrije dagen aan te vragen op je werk. De meeste werkgevers hebben een bepaalde regelgeving dat je recht hebt op 1 of 2 vrije dagen bij een verhuizing. Deze kun je dan ook erg goed gebruiken!

Mocht je een voorkeur hebben voor het verhuizen in het weekend, dan heb je uiteraard meer vrije tijd dan je doordeweeks in de avond hebt. Als er echter wordt gekozen voor een externe verhuisdienst, dan dien je er rekening mee te houden dat de tarieven in het weekend hoger liggen dan doordeweeks. Als er bijvoorbeeld een verhuiswagen en/of verhuislift nodig is, dan ligt het tarief hiervan hoger door het verschil in vraag en aanbod.

Hulpmiddelen

De verhuiswagen is het bekendste hulpmiddel als er over een verhuizing wordt gesproken. Je kunt hiermee zelf of met hulp van professionele krachten meubels, verhuisdozen, boekendozen, banken en andere spullen snel vervoeren naar de bestemming. Zorg ervoor dat je tijdig een verhuiswagen gaat huren, want zeker in het weekend zijn er maar beperkte opties beschikbaar.

Minder bekend is de verhuislift. Om meubels en andere grote objecten gemakkelijk van beneden naar boven en andersom te krijgen is een verhuislift een ideale aanvulling tijdens een verhuizing. Meestal wordt dit gebruikt door mensen die vanuit of naar een appartement gaan verhuizen. Op deze manier hoeven de verhuizers niet telkens naar boven en beneden te lopen. Dit scheelt uiteraard erg veel tijd en is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in een pand op hoogte woonachtig bent of een huis met smal trappenhuis bezit.  

Materialen

Naast de grote meubels in je woning, heb je ook een heleboel kleine spullen die vervoerd moeten worden naar de nieuwe bestemming. Deze wil je natuurlijk zo veilig mogelijk vervoeren om het risico op beschadigingen en vuil te verminderen. Wil je niet te veel hoeven nadenken over alle materialen die je nodig hebt, dan kun je ook alles-in-een verhuispakketten aanschaffen. Afhankelijk van de samenstelling van je gezin bevat een verhuispakket een aantal verhuisdozen, tape, bubbelfolie, inpakpapier, matrashoezen en meer om je te helpen bij de verhuizing.

Verhuiskaartje

Door de digitalisering worden er steeds minder kaartjes per post verzonden. Dit geldt logischerwijs ook voor verhuiskaarten. Het is echter wel een prima communicatiemiddel om zo jouw vrienden, kennissen en familie op de hoogte te stellen van de verhuizing. Zo hebben zij altijd de actuele adresgegevens bij de hand.