3 decoraties voor jouw maritieme interieur

857

Houd jij van het strand en kun je niet wachten tot het weer het toelaat om lekker in de zon te liggen of in de zee te zwemmen? Dan is het maritieme interieur precies wat je nodig hebt. Hoewel in één keer je hele interieur omgooien een nogal grote stap is, kun je al kleine decoraties toevoegen om jezelf te herinneren aan je meest geliefde plek; het strand. Lees snel verder om te zien hoe je met drie decoraties jouw interieur kunt opfrissen.

Het is om op te hangen, zo mooi!

De eerste manier hoe je het strand letterlijk je huis inhaalt, is door het maken van een ministrand voor aan de muur. Hiervoor kun je een prachtige baklijst kopen op baklijst.nl. Kies voor een baklijst in een blanke of naturel kleur. Wil je juist graag contrast opbouwen, dan zijn donkerblauw of donkerbruine baklijsten ook een goede optie. Verder heb je wat zand nodig dat je van het strand mee neemt en de mooiste schelpen die je hebt verzameld. Ook heb je lijm nodig. Je kunt hiervoor een lijmpistool gebruiken of lijm uit een potje. In de volgende stappen maak je zo jouw mini-strand voor aan de muur.

  1. Pak je schelpen en plan waar je ze wilt positioneren. Zorg voor een mooie verdeling van de schelpen over de hele binnenkant van de baklijst.
  2. Smeer een laagje lijm aan de randen van de schelp en plaats ze op de binnenkant van de baklijst.
  3. Als de lijm is opgedroogd en de schelpen stevig op hun plek zitten, kun je een dunne laag lijm op de rest van de binnenkant van de baklijst smeren. Zorg ervoor dat overal lijm zit en dat het niet te dik is. Wil je juist meer definitie, dan kun je hier en daar de lijm juist meer ophopen.
  4. Strooi het zand over de lijm en beweeg de baklijst heen en weer om ervoor te zorgen dat het overal terecht komt en alle lijm bedekt is.
  5. Als alle lijm goed is opgedroogd, kun je de baklijst buiten op de kop houden om al het loszittende zand weg te laten waaien.
  6. Nu kun je jouw baklijst ophangen aan de muur.

Zo heb je een constante herinnering aan je favoriete plek. Doordat er geen glas voor de baklijst zit, kun je zelfs het zand en de schelpen even aanraken als je te lang van het strand verwijderd bent. Perfect dus om jouw interieur wat extra beach-vibes te geven.

Tijd om touwen te knopen

De tweede manier om mooie nautische decoraties aan je interieur toe te voegen is door prachtig knoopwerk. Macramé is niet alleen een mooie manier van decoratie, het is ook nog eens een ontspannen hobby om zelf uit te voeren. Online zijn ongelooflijk veel tutorials voor hoe je prachtige dingen kunt knopen, maar je kunt ook simpelweg een aantal decoraties met macramé details kopen. Macramé kun je namelijk als kunst aan je wand hangen, maar je kunt er ook decoraties een mooie make-over mee maken. Zo kun je:

  • De randen van spiegels en schilderijen van knoopwerk voorzien
  • Kussenslopen maken met knoopwerk
  • Plantenpotten ophangen in geknoopte netjes voor aan het plafond

Er zijn nog veel meer wat je kunt doen met touw knoopwerk en vrijwel alles past binnen het maritieme interieur. Let wel op dat je altijd kiest voor een lichte kleur touw, zodat je de strand uitstraling extra accentueert.

Overal blauw en witte strepen

Er is één specifieke combinatie die je in elk maritiem interieur terug ziet komen en dat is donkerblauw met witte strepen. Dit is dé manier om op een neutrale manier toch het strandgevoel op te roepen. Je kunt ook spelen met donker- en lichtblauw, maar wit en crème staan zeker vast. Je kunt dit vrijwel op alles in je woning toepassen, maar als je slechts een begin wilt maken aan je interieur make-over of alleen een kleine hint wilt geven aan het strand gevoel, dan kun je het beste je sierkussens een nieuwe sloop geven met de blauw/witte strepen.

Wil je deze kleurencombinatie echter groots aanpakken, dan is het ook mogelijk om ervoor te kiezen bijvoorbeeld de onderste helft van je muur blauw te verven en de bovenste helft wit. Ook kun je bijvoorbeeld je boekenkast van deze gouden combinatie voorzien. Geef de planken om en om een blauwe of witte kleur en zorg dat het hele vlak met deze plank meekleurt. Zo breng je op een subtiele, maar toch grootse manier jouw maritieme interieur meer naar voren.