Zo kies je een landelijke buitendeur

639

Ben je dol op de warme, landelijke stijl en wil je ook graag deze stijl toepassing in je woning? Dan is het belangrijk om de juiste landelijke buitendeur te kiezen, want daarmee begint het. Als je op zoek gaat naar een landelijke buitendeur, dan zal je eerst de kenmerken van een landelijke buitendeur moeten kennen. Benieuwd wat deze zijn? Je ontdekt het hieronder!

Natuurlijke materialen

In een landelijk interieur wordt vaak gewerkt met natuurlijke materialen, omdat ze een bepaalde charme en gezelligheid uitstralen. Let hier dus op, wanneer je op zoek gaat naar de ideale buitendeur. Buitendeuren in hout zijn dus de ideale keuze, liefst zelfs massief eikenhout, want dit soort hout straalt nog meer warmte uit. Als je liever niet voor hout kiest, dan kan je kiezen voor een MDF deur, waarop een laagje gekleefd wordt. Hierdoor heb je dezelfde look, maar moet je minder betalen. De uitstraling zal wel niet helemaal hetzelfde zijn, maar het is de ideale oplossing als je een beperkt budget hebt en toch wilt genieten van een mooie, landelijke buitendeur.

Lichte en/of natuurlijke kleuren

In een landelijk interieur wordt er niet alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, maar ook van zachte en/of natuurlijke kleuren. Dit kunnen pasteltinten zijn, maar ook natuurkleuren, zoals bruin, terracotta, groen, enzovoort, werken goed in een landelijk interieur. Je kan dus ook kiezen voor een buitendeur in een zachte en/of natuurlijke tint in plaats van hout of je kan beiden combineren door te kiezen voor gekleurd hout of een houten buitendeur met kleurrijke accenten.

Sierlijke deuren

Het belangrijkste kenmerk van een landelijk deur, is dat de deur sierlijk moet zijn. Voor een moderne woning is het de bedoeling om een buitendeur te kiezen die strak is en zo weinig mogelijk versiering en details heeft. Voor een landelijke stijl geldt het omgekeerde; versieringen mogen én moeten zelfs. Als je echt een warme, uitnodigende sfeer wilt creëren, dan kan je het best kiezen voor een sierlijke deur met prachtige details. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een buitendeur met een prachtige, authentieke deurknop of een deur met een mooi patroon op. Ook buitendeuren met kleine glazen raampjes doen het erg goed. Hou het niet te simpel en kies voor een buitendeur die rust en gezelligheid uitstraalt!

Kies voor bijpassende raamkozijnen

Heb je de ideale landelijke deur gevonden? Dan is het ook belangrijk dat je raamkozijnen kiest die hier mooi bij aansluiten. Kies bijvoorbeeld niet voor PVC kozijnen als je deur uit hout is. Je bekomt een mooier effect als je voor hetzelfde materiaal kiest als je buitendeur. Zo heeft heel je huis een mooie landelijke uitstraling!

 

Bron: www.stylishcolor.eu