Welke specialist(en) huur jij in voor je renovatie?

448
sausklaar maken en stucen

Het is goed om te weten dat je er niet alleen voor staat wanneer je gaat renoveren. Naast hulp van vrienden kun je altijd op een vakman (of vrouw) rekenen!

Het is alleen de vraag welke specialisten je inhuurt en hoeveel. Dat hangt er uiteraard van af hoeveel er precies moet gebeuren, maar ook hoeveel je daarvan zelf kunt doen. Waarom zou je immers geld uit gaan geven aan taken die je helemaal niet aan iemand anders over hoeft te laten?

Het simpele antwoord: je weet zeker dat het goed gebeurt en het scheelt je een heleboel tijd. Nu kun je wellicht aan verschillende klussen tegelijk bezig zijn! Zo houd je je een stuk gemakkelijker aan je schema en ben je wellicht zelfs nog sneller klaar dan je gepland had.

Hieronder hebben we enkele klussen uiteengezet van zaken die nog moeten gebeuren wanneer de woning die jij wilt betrekken kaal opgeleverd wordt.

Vloer leggen

Maar dan bedoelen we ook echt kaal, hè? Zoals in, er ligt nog niet eens een bodem in. Althans, geen vloer op de bodem, anders zakken we natuurlijk door de grond. Dat kan gebeuren wanneer de vloer niet ter overname is aangeboden of dat die niet voldoet aan jouw eisen.

Vaak is een vloer leggen, ongeacht het materiaal waar deze van is gemaakt, goed te doen. ‘t Is echter wel een tijdrovende klus, die je ook aan mensen over kunt laten die hun vak verstaan.

Muren en plafonds

Zelfs in een nieuwbouwwoning hoef je nog niet te accepteren hoe de binnenkant van het pand erbij ligt. Of staat, eigenlijk. Zowel kozijnen als wanden en plafonds kunnen een verkeerde kleur of textuur hebben. En mocht het stucwerk te wensen overlaten – of zelfs beschadigd zijn – dan moet het sowieso opnieuw. Barsten, sporen van lekkage – en de directe oorzaak daarvan – dienen uiteraard zo snel mogelijk te worden opgelost om erger te voorkomen.

Voor de uiteindelijke afwerking van je wanden is het wel zo gemakkelijk dat je vaklui kiest die je wanden en plafonds sausklaar maken én stucen. Het liefste zitten al deze facetten bij de klus en de offerte inbegrepen.

Schilderen en afwerken

Goed, de wanden zijn vlak genoeg om behangen en geschilderd te worden. Afhankelijk van de gebruikte materialen heb je ook daarvoor geen specialist nodig. Wel doe je er verstandig aan door voor dergelijke klussen de hulptroepen uit je directe omgeving in te schakelen, aangezien je dan een heleboel tijd weet te besparen. Door slim met je planning om te springen en het uiterste uit je budget te halen, ben je extra zeker van een perfect eindresultaat!

Nog meer boeiende EU blogs lezen? Die zijn hier te vinden!