BGT WFS en WMS, een overzicht van de m3 van alle panden in Nederland!

410
BGT WFS en WMS, m3 van alle panden

Dat klinkt ingewikkeld, terwijl het juist voor verheldering en duidelijkheid zorgt: BGT WFS en WMS. In feite houdt dit niets anders in dan het integreren van de Basisregistratie Grootschalige Topografie binnen je eigen website, je app of je software.

Overheid gebruikt de BGT als basis voor het beheer van de openbare ruimte

De BGT staat voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Dit is een zeer gedetailleerde digitale kaart van ons land die tot op 20 centimeter nauwkeurigheid biedt. Je ziet ook het aantal m³ van alle panden. Op de kaart vind je alle gebouwen, wegen, spoorlijnen en groen vastgelegd. De overheid gebruikt de BGT als basis voor het beheer van openbare ruimte en ook voor de communicatie richting de burgers. Bedrijven maken ook gebruik van deze dienst en zien het vooral als een nuttig hulpmiddel. Zeker als je deze gegevens combineert met andere basisregistraties die beschikbaar zijn en met bijvoorbeeld locatiegegevens, kunnen er voordelen worden behaald. Dit kan dus prima door WNS en WFS te integreren in de BGT en dan op je eigen app of website.

Zo heb je steeds de actuele gegevens bij de hand

Hiervoor kiezen betekent dat je steeds actuele data tot je beschikking hebt en dat er in verschillende formaten geleverd kan worden. Dan moet je denken aan WMS, WFS en shapefiles. WMS en WFS zijn overigens te gebruiken in ArcMap, ArcGIS Pro, Qgis, Tableau, FE en nog heel veel andere software. Ook deze diensten worden je aangeboden door Geogap, het adres voor maatwerk geo-oplossingen die naadloos aansluiten bij bijvoorbeeld het verkoopproces van jouw onderneming. De diensten maken dat je winst kunt behalen. Dit doe je door op slimme wijze de geodata in de organisatie toe te passen. Geogap biedt de informatie steeds op gemakkelijke en gebruiksvriendelijke wijze aan.