Schade aan de auto ontstaan in de garage, wordt het vergoed?

460
Autoverzekering

Het overgrote deel van de mensen vindt het lastig om te bepalen welke schades wel en niet vergoedt worden door een verzekeraar. Als dit bij jou ook het geval is, is dit dus niets om je voor te schamen. Het is namelijk logisch dat je niet exact weet wat de verzekeringen wel en niet dekken. Een voorbeeld hiervan is de schade aan een auto in een garage.

Verschillende soorten verzekeringen

Helaas komt het geregeld voor dat er schades ontstaan in garages. Echter is het niet voor iedereen duidelijk wanneer deze schades vergoedt worden door de verzekeraar. Dit is ook voor iedere individu anders. Het heeft namelijk te maken met de oorzaak van de schade. Daarnaast speelt het type verzekering een grote rol. Op dit moment zijn er drie verschillende soorten verzekeringen. Allereerst is het de WA verzekering. Deze verzekering is verplicht voor ieder voertuig. Zonder een WA verzekering mag je namelijk niet in de auto rijden. Een WA verzekering dekt alleen schade die je aan derden veroorzaakt. Naast de standaard WA verzekering, kun je ook kiezen voor een WA + beperkt casco of een WA + volledig casco verzekering. Ben je benieuwd welke verzekering het best bij jou past? Maak dan gebruik van de simulatie van een autoverzekering.

In welke situatie wordt de schade gedekt?

Veel mensen vragen zich af of schade die is ontstaan in een privé garage wordt vergoed. Dit is per situatie verschillend. Het heeft te maken met de oorzaak van de schade en met het type verzekering. Heb je een WA + beperkt casco of een verzekering met volledig casco afgesloten en is de schade ontstaan doordat de garage ingestort is na aanleiding van een natuurramp? Dan ben je zeker verzekerd. Als jouw schade door een andere oorzaak is ontstaan, kun je het best contact opnemen met jouw verzekeraar. Hierdoor heb je 100% uitsluitsel over jouw schadegeval.