Welk autotransport heb jij nodig voor internationaal verhuizen?

2193

Staat je auto of motor niet op de bestemming waar je hem zou willen hebben? Wat moet je dan doen? Hem verplaatsen natuurlijk. Als het voertuig het nog volledig doet is dat nog niet zo moeilijk. Maar is het niet in staat om te rijden of heb je zelf nog geen rijbewijs? Dan is een autotransport van een verhuisservice misschien een goede oplossing voor jouw probleem. Hoe werkt dat dan precies?

Het moet rollen

Het hebben van de papieren van het voertuig is nodig. Je moet kunnen aantonen dat het jouw voertuig is. Hoe het voertuig eruitziet of hoe slecht hij eraan toe is maakt niet uit. Als het maar wielen heeft om op te rollen. Als het niet kan rollen is het onmogelijk het voertuig op de autoaanhanger te plaatsen.

Offerte aanvragen

Het boeken van een autoaanhanger moet via het aanvragen van een offerte. De prijs wordt bepaald door het aantal kilometers wat afgelegd moet worden van de begin- tot eindbestemming. Het tijdstip speelt hierin ook een rol. Zo is het vaak in het weekend een stuk duurder dan doordeweeks. 

Verhuizen naar het buitenland

Ga jij verhuizen naar het buitenland en wil jij je auto of motor meenemen? Dat kan! Wat heb je dan nog meer nodig? Een verhuisservice kan voor jou je gehele inboedel inpakken zodat het veilig en zonder schade de eindbestemming haalt. Voor dit alles kan een offerte aangevraagd worden. In deze offerteaanvraag moet vermeld staan wat je allemaal mee wilt nemen naar je nieuwe woon besteming. Wat zijn de afmetingen? Op welke etage woon je? Dit moeten de verhuizers weten zodat ze de juiste materialen kunnen meenemen om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift of extra grote verhuisverpakkingen.

Voordelig

Om het voordeliger te maken is het handig een verhuisservice in de buurt te zoeken. Dus wil jij je auto verhuizen van Katwijk aan zee naar Rotterdam? Zoek dan naar een verhuisbedrijf in Katwijk aan zee. In Rotterdam kan natuurlijk ook. Let wel op of de terugreis in de prijs wordt berekend. Als dit het geval is, zou het handiger zijn te kiezen voor een verhuisservice in de buurt van punt A indien mogelijk. 

Maak goede afspraken

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je auto verplaatst moet worden met enkele andere voorwerpen. Het is mogelijk dit tegelijkertijd te doen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing. 

Autotransport naar het buitenland kan eveneens gedaan worden. Wel moeten daar speciale afspraken voor gemaakt worden met de verhuisservice. Het is meestal niet standaard dat ze dit doen. Je voertuig laten verhuizen naar Mexico zal lastig gaan, maar een land wat via wegen te bereiken is, zal in de meeste gevallen geen probleem zijn. 

Samengevat:

Dus eventjes op een rijtje. Wat moet er precies gebeuren om je voertuig te laten verplaatsen naar het buitenland.

  • Zoek een verhuisservice bij jou in de buurt
  • Check voor de mogelijkheid van autotransport
  •  Vraag offerte aan
  • Voer punt A en B in (zorg dat dit land met een auto te bereiken is)
  • Wacht op je offerte