Haal een tropisch gevoel in huis met kunstplanten

2161

Er is toch niks mooier dan leven op een tropisch eiland? Helaas heeft Nederland deze tropische natuur niet. Nu is er tegenwoordig iets op gevonden wat het mogelijk maakt een stukje tropen in uw eigen huis na te bootsen. Levensechte kunstplanten fleuren uw leefomgeving op. U zal versteld zijn hoe echt deze planten vandaag de dag lijken. Er zijn een paar planten waar u eens naar kunt kijken.

  • Kunstpalmen
  • Kunst ficus
  • Kunst bananenboom
  • Kunst buxus

Kunstpalmen

Deze typisch plant kan niet ontbreken bij de tropische inrichting van uw huis. Een voordeel van een kustpalm is dat ze in alle vormen en soorten verkrijgbaar zijn. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een smalle, hoge palm die u bij het hebben van een hoog trappenhuis mooi kan neerzetten. Heeft u daar geen ruimte voor kan u misschien voor een brede, maar ook kortere variant kiezen. Naast verschillende maten heeft u talloze keuzen uit verschillende soorten palmen. Er wordt bij het maken van de palmen op gelet dat de boom altijd lijkt op het echte soort palm waar het op wordt gebaseerd.

Kunst ficus plant

Dit soort plant is in de echte natuur nauwelijks te vinden. Alleen in de dichtbegroeide tropische gebieden is deze plant te vinden. Dit exclusieve kunststuk zal dus niet misstaan in uw huis. Zijn exotische uitstraling en deze rood- en groenkleurige bladeren geven een hele nieuwe wending aan uw inboedel. Bij deze soort plant heeft u minder keus omtrent de maat. Om deze plant zo echt mogelijk te laten lijken, is hij even lang als zijn natuurlijke broer. De hoogte van de plant zal ongeveer 150 centimeter zijn. Deze plant kan u dus overal in uw huis kwijt.

Kunst bananenboom

De bananenboom is een middelgrote boomsoort die u eigenlijk overal kwijt kan. Het bijzondere aan deze kunstplant is dat de stam vaak van echt hout is gemaakt. De mooie en grote bladeren die sierlijk naar beneden hangen zijn bijna niet te onderscheiden van echt. Als u lang wacht zou er misschien wel een banaan aan groeien, maar rekent u daar maar niet te veel op. 

Kunst buxus

Deze plant zal een cruciaal onderdeel zijn van uw tropische inrichting. Muurplanten zijn namelijk de trend van 2019. Met deze plant met veel kleine, donkergroene blaadjes die langs uw muur hangen zal u veel bekijks trekken. Naast hem ophangen kan u er natuurlijk ook voor kiezen deze bijzondere plant ergens neer te zetten. Omdat kunstplanten niets van water of grond nodig hebben, zal u nooit problemen krijgen met het plaatsen van een plant. Een kunst buxus heeft weinig verzorging nodig en zal alleen afgestoft moeten worden. Dit geldt overigens voor elke kunstplant.

Nu u een paar tips heeft ontvangen voor het tropisch inrichten van uw huis kan u al een paar mooie stappen zetten richting uw eigen tropische plekje. Naast de bovenstaande planten heeft u nog heel veel keuze uit andere tropische planten in alle soorten, maten en kleuren.