Duurzaam wonen

631

Het klimaat is een ernstig thema tegenwoordig en veel mensen doen er al iets voor. Ook jij kunt door simpele dingen iets voor het milieu doen. Oner ander kan je woning bijvoorbeeld duurzaam gemaakt worden. Hiermee doe je niet alleen iets voor het milieu, maar spaar je ook op je maandelijkse lasten zoals de energierekening. Een ander voordeel is dat de waarde van je woning mogelijk stijgt. Advies Bureau De Jong kan je hiervoor advies geven en ook van jouw huis een duurzame woning maken. Hieronder zijn een paar van de dingen die je aan je huis kunt veranderen om zo een duurzame woning te creƫren.

Zonnepanelen

Je ziet ze al aan veel huizen hangen, zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen kun je je eigen energie maken en gebruiken. Hiermee spaar je op je energierekening. Maar zonnepanelen leveren nog meer voordelen op. Zonnepanelen moeten maar een keer aangeschaft worden en dan alleen af en toe gecontroleert worden. Hiermee ben je niet meer afhankelijk van een energieleverancier.

Warmtepomp

Het is belangrijk dat er minder fossiele energiebronnen gebruikt worden om zo de klimaatverandering tegen aan te gaan. Een manier om dit te doen is minder aardgas gebruiken. Het grootste deel van Nederlandse huizen wordt door aardgas verwarmd. Om minder aardgas te verbruiken is het dus handig een warmtepomp te installeren. Een warmtepomp is een goede vervanger voor de HR-ketel op gas.

Spouwmuur isoleren

Voor dat je je huis duurzaam gaat verwarmen moet je huis goed isoleert zijn. Een goed isoleert huis gaat de warmte beter vasthouden, zo zal minder energie moeten worden gebruikt. Moderne huizen zijn vaak al goed isoleert. Oude huizen hebben dit niet altijd en moeten dus gecontroleert worden.

Ramen en deuren vervangen

Ook kun je je ramen en deuren vervangen door een duurzame variante. Hier kun je bijvoorbeeld gerecycled kunststof deuren gebruiken. Kunststof boet niets in aan kwaliteit. Kunststof heeft juist een hoge isolatiewaarde en heeft ook nog een lange levensduur. Perfect voor je duurzaam huis dus.

Ga zeker eens kijken op www.adviesbureaudejong.com als je advies nodig hebt om ook van jouw woning een duurzaam huis te maken.