Wat is Marlan Solid Surface?

536
marlan-solid-surface-gebruiken

Ben je als ontwerper of interieurbouwer op zoek naar een goed en stevig materiaal dat veel toepassingen kent? Kijk dan eens of Marlan Solid Surface misschien geschikt is. Op de site van Marlan.com vind je alle informatie over dit materiaal zodat je weet wat het is en waarvoor het geschikt is. 

Marlan doet natuurlijk aan

Solid Surface betekent letterlijk duurzaam oppervlaktemateriaal. Het is een hoogwaardige kunststof die op veel manieren kan worden toegepast. Solid Surface is een massief materiaal dat uit meerdere grondstoffen gemaakt is en vooral een combinatie is van verschillende harsen. Het is een niet poreus materiaal en ondanks het feit dat het een kunststof is, doet het materiaal niet koud aan want het lijkt een soort steenachtig oppervlak te hebben. Het is wel kunstmatig maar lijkt eerder op natuurlijk materiaal. 

Goed en hygiënisch schoon te houden

Solid Surface heeft als belangrijkste eigenschappen dat het dus niet poreus is en volledig glad aan het oppervlak. Hierdoor is het goed en netjes schoon te maken en bijzonder hygiënisch in het gebruik. Daarnaast is het materiaal bestand tegen vocht en kan water niet door het oppervlak heen gaan. Het is derhalve ook prima geschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals een badkamer. 

In alle maten en kleuren verkrijgbaar

Marlan Solid Surface is in allerlei vormen te maken dus dat is handig. Zo krijgt het meteen ook heel veel toepassingen. Daarnaast is het materiaal naadloos te verlijmen en wordt het in elke gewenste kleur geleverd. De lijm komt in dezelfde kleur zodat deze niet zichtbaar is. Welke kleur je ook kiest, deze is altijd kleurvast en het materiaal zal dan ook nooit verkleuren. 

Waar wordt Marlan zoal toegepast? 

Marlan Solid Surface is altijd goed te reinigen en kan zelfs tegen chemische stoffen. Derhalve wordt het product veel toegepast in ruimtes waarin hygiëne belangrijk is en kan het tegen veelvuldig poetsen, ook met diverse schoonmaakmiddelen. Marlan kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden in zorginstellingen, op scholen, in kantines of andere ruimtes waar met etenswaren gewerkt wordt. 

Beschadigingen kunnen netjes hersteld worden

Het materiaal gaat vlekken tegen en mochten deze er toch op komen, dan veeg je deze er zo weer af. De vlekken trekken er niet in en het oppervlak beschadigd niet bepaald snel want het gaat om robuust en duurzaam materiaal. Het oppervlak van Marlan wordt geschuurd aangeleverd. Zitten er op den duur toch beschadigingen op? Dan kunnen deze gewoon weggewerkt worden en ziet het er weer als nieuw uit.