Doe beroep op een ervaren makelaar voor de verkoop van jouw woning

410

Als je beslist hebt om je woning te verkopen, kom je ongetwijfeld voor heel wat vragen en twijfels te staan. Je weet niet goed hoe je jouw woning op de markt moet brengen, je twijfelt aan wat een correcte prijs is en je raakt verstrikt in alle procedures en regelgevingen waaraan je moet voldoen. Een professioneel en ervaren makelaar helpt je hier graag mee verder en staat je bij iedere stap met raad en daad bij.

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is eigenlijk een tussenpersoon tussen jou en de uiteindelijke koper van jouw woning. Tijdens een eerste gesprek zal hij luisteren naar jouw wensen en zal hij een grondige analyse maken van jouw woning. Daarbij neemt hij alle aspecten op die van belang zijn voor een vlotte en snelle verkoop aan een correcte, eerlijke prijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ligging van de woning, de indeling en de troeven die de woning te bieden heeft. Vervolgens zal hij zijn netwerk gebruiken om jouw woning onder de aandacht van een zo breed mogelijk publiek te brengen. Potentiƫle kopers worden door jouw makelaar uitgenodigd om de woning te bezichtigen waarbij hij alle troeven zal uitspelen om tot een verkoop te komen.

Een woning verkopen wordt onderworpen aan tal van procedures en regels en diverse formaliteiten moeten vervuld worden om tot een wettelijke geldige verkoop te komen. Omdat jouw makelaar helemaal thuis is in deze wereld, heeft hij hier geen enkele moeite mee en zorgt hij ervoor dat jij met alles in orde bent.

De taak van een makelaar zit er pas op als jouw woning verkocht is aan een correcte prijs en als alle formaliteiten vervuld zijn.

Voordelen

Samenwerken met een ervaren makelaar biedt jou tal van voordelen. Van bij de eerste stap tot aan het afsluiten van de verkoop neemt hij jou alle werk en zorgen uit handen. Jij hoeft geen tijd en energie te steken in het zoeken naar mogelijke kopers, je hoeft je hoofd niet te breken op alle wetgevingen en je bent er zeker van dat jouw woning snel en eenvoudig verkocht raakt.
Het kan verleidelijk zijn om alles zelf te willen doen, maar hou er rekening mee dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. De prijs die je betaalt aan jouw makelaar zorgt voor rust, omdat je weet dat de hele procedure perfect verloopt zonder dat jij je zorgen hoeft te maken.

Heb jij de beslissing genomen om jouw woning te verkopen? Ga dan zeker langs bij een ervaren makelaar om je hierin bij te staan.

Bron: sweepmakelaardij.nl