Warm de winter door

568

Koning winter staat alweer bijna voor de deur en dus is het tijd om een goede radiator aan te schaffen. Weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken en waar je rekening mee moet houden? Lees dan gauw verder.

Keuzes

Radiatoren zijn in verschillende soorten, modellen en maten te verkrijgen, bijvoorbeeld bij de Radiatorendiscounter, en dus kan het nogal lastig worden om een keuze te maken. Om te beginnen met materiaal zijn er drie soorten.

Plaatstaal

Plaatstaal is het meest gebruikte materiaal voor een radiator en bovendien het materiaal dat de verwarming budgetvriendelijk is. Wat ook nog een voordeel is, is dat het energiezuinig is en goed verwarmt. Echter, zijn plaatstalen radiatoren gevoelig voor corrosie waar vocht aanwezig is.

Aluminium

Eén van de belangrijkste voordelen van een aluminium radiator is het feit dat deze zeer snel warm wordt. Dit komt doordat de waterinhoud tot zo een 70% minder is dan in de andere soorten radiatoren. Dit wilt zeggen dat er weinig water opgewarmd moet worden, waardoor het dus sneller warm wordt. Overigens is een deze verwarming ook in de badkamer te installeren, omdat deze roestwerend zijn. Het enige nadeel van een aluminium radiator is dat ze wat aan de duurdere kant zijn, maar je wordt wel lekker snel warm!

Gietijzer

Tot slot heb je een gietijzeren radiator. Dit is de wat oudere radiator die iedereen wel kent en wordt enigszins ook wel gezien als een decoratie stuk. Echter, heeft het zijn nadelen. Deze radiator is namelijk niet zuinig en maakt ook nog eens veel geluid. Daarnaast verwarmt deze ook wat trager. Maar, gelukkig leven  we in een samenleving waar innovatie redelijk snel zijn ronde doet, dus is dit inmiddels ook al uitgevoerd. Bovendien, is deze verwarming ook gezicht voor mensen met allergieën, omdat het de lucht vochtiger houdt.