Aanschaf tuinkas: hoe werkt het?

607

Nu het herfst is, sta je eigenlijk ook te popelen om groenten en planten te kweken. Helaas is het Nederlandse weer daar niet altijd geschikt voor en wil je een tuinkas aanschaffen. Hoe gaat dit in zijn werking? Lees verder voor een aantal tips.

Tuinkas

Wat is een tuinkas nou precies? Je hebt ze tegenwoordig in verschillende soorten en maten, uiteraard afhangend van wat je wilt kweken en telen. Vaak zijn tuinkassen in de vorm van een glazen huis zodat het licht goed door kan schijnen op de planten om de groei te bevorderen. Dit is natuurlijk ook een reden waarom je niet alleen in de zomer kan verbouwen in de tuin, maar gedurende het hele jaar!

Echter, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een kas gaat aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een groeilicht. Een groeilicht zorgt er namelijk voor dat de gewassen voldoende licht krijgen die ze nodig hebben. Deze heb je overigens ook in de vorm van een led groeilicht. Het verschil is dat deze ervoor zorgt dat er minder warmte wordt verbruikt en de planten niet oververhit.

Nu is de vraag: waarom moet je rekening houden met groeilicht? De installatie hiervan kan nogal veel ruimte in beslag nemen. Daarom is het noodzakelijk om eerst een indicatie te hebben van de afmetingen hiervan, voordat je een kas gaat kopen. Je wilt namelijk wel dat de installatie past in je kas!

Zodra je de verlichting hebt geïnstalleerd of de afmetingen hebt achterhaald, kun je eindelijk de geschikte kas aanschaffen. Zoals boven vermeld, moet je hier ook kijken naar wat voor soort bij jou past en of het überhaupt wel past in je tuin. Je wilt natuurlijk niet dat het alle ruimte in je tuin inneemt.