Hoe maak je jouw tuin tot de ideale relax-plek?

1332

Een tuin kan een plaats zijn waar je na een drukke dag even helemaal tot rust kan komen. Of op lange zomeravonden kan er heerlijk bijkletsen met vrienden. Maar hoe zorg je er nou voor dat die saaie, grijze tuin verandert is een paradijs waar je heerlijk kan chillen? Hier zijn wat tips!

De juiste tuinmeubels

Een tuin is natuurlijk een extensie van je huis, maar je kan er natuurlijk niet zitten zonder meubels. Wat voor meubels je neerzet, is afhankelijk van wat je in je tuin gaat doen. Ben je van plan om elke zomeravond uitgebreid te tafelen? Zet dan een tafel met genoeg stoelen voor al je gasten neer! Ben je eerder van de meer relaxte bijeenkomsten onder het genot van een glas wijn? Koop dan een comfortabele relaxbank met lekker zachte kussens!

Bedenk van tevoren ook of je meubels van hout of van kunststof wil. Beide hebben hun eigen voordelen: houten meubels ogen meestal wat luxer, maar kunststof meubels gaan vaak langer mee. Maar tegenwoordig hoef je eigenlijk niet meer te kiezen, want er bestaan meubels van kunststof die op hout lijken. Best of both worlds dus!

Plant een boom!

Bomen zorgen voor wat schaduw in de tuin, waardoor je wat verkoeling hebt op warme zomerdagen. Daarnaast zorgen bomen ook voor natuurlijke beschutting, zodat je minder inkijk hebt van je buren of nieuwsgierige voorbijgangers. Goed voor de privacy dus! Naast hun praktische functies, kunnen bomen natuurlijk ook heel erg mooi zijn, wat bijdraagt aan de sfeer van je tuin. Kies je voor een kleurrijke, bloeiende boom zoals de Perzische slaapboom of een bloesem? Of heb je toch liever een simpele, groene kogel- of bolacacia?

Heb je nou hulp nodig bij het (ver)planten, snoeien of verwijderen van bomen? Van Voorthuizen is een betrouwbare partij voor alle soorten boomverzorging.