Voordelen van een opgeschort plafond

546
opgeschort plafond

In deze blog geven we je 6 redenen om voor een opgeschort plafond te kiezen. Verlaagde plafonds worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt; ze zorgen niet alleen voor een prachtige esthetische afwerking van de woonruimte, maar bieden ook verschillende voordelen.

Als voorproefje geven we hier al enkele voordelen van verlaagde plafondpanelen. Zo verbergen ze zwakke punten en fouten die afbreuk doen aan de visuele schoonheid van een interieur. Door een verlaagd plafond in je bedrijfspand of woning te laten plaatsen, kun je gemakkelijk bepaalde constructiedelen als leidingen en kabels verbergen die je liever uit het zicht wilt hebben. 

Naast deze zijn er nog een aantal andere voordelen waarmee je met een verlaagd plafond iets moois kan maken van je interieur. Hieronder geven we 6 praktische voordelen die je kunt meenemen in de overweging wanneer je een verlaagd plafond wilt laten installeren. 

Gemakkelijke toegang voor modificatie van structurele componenten

Naast het verbergen van leidingen en draden, bieden verlaagde plafondpanelen makkelijker toegang tot deze structurele componenten, wanneer er behoefte is aan modificatiewerkzaamheden. Door de panelen of tegels eenvoudig opzij te schuiven kunnen de reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd om vervolgens de tegels of panelen gewoon weer terug op hun oorspronkelijke plaats te leggen.

Verbeterde geluidsdichtheid

Er zijn speciaal ontworpen plafondtegels die betere geluidsisolatie bieden door het geluid van hoger gelegen etages te beperken. Het zou kunnen dat je de service van een professional nodig hebt bij de installatie van deze panelen om er voor te zorgen dat alles correct wordt uitgevoerd en om het voordeel ervan te maximaliseren .

Verhoogde thermische energie-efficiëntie

Met verlaagde plafondpanelen heb je een lagere plafondhoogte in je binnenruimtes. Dat betekent ook dat de ruimte die verwarmd moet worden kleiner is. Het resultaat is een betere warmteopslag en verbeterde isolatie, wat weer een positieve uitwerking heeft op je energierekening. 

Verlicht interieur 

Wanneer je voor systeemplafondtegels en -panelen kiest, kan het ontwerp grote invloed hebben op de uitstraling van de ruimte. Je kunt er een bepaalde ruimtelijkheid mee creëren, en een specifieke helderheid wanneer je voor lichte kleuren kiest. Zo heeft een witgekleurd paneel bijvoorbeeld de neiging om het ​​interieur van een kamer op te fleuren vanwege zijn sterk reflecterende eigenschappen.

Verbeterde hygiëne 

Verlaagde plafonds kun je behandeldelen met speciaal samengestelde antimicrobiële behandelingen. Daarmee kun je vochtige omgevingen als keukens en badkamers makkelijker schoon houden en geef je schimmels en bacteriën geen kans. 

Aanpasbaar

Verlaagde plafondtegels bieden veel opties als het gaat om ontwerpen, materialen en kleuren. Deze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste look/stijl van verschillende interieurs. Om dit voordeel te maximaliseren kun je het beste een gekwalificeerde professional inschakelen om de tegels op de juiste manier te plaatsen, zodat ze voldoen aan de gestelde normen en voorschriften.

Meer weten? Bekijk dan deze tips!