Een gietvloer: stijlvol én functioneel!

600
gietvloer

Steeds vaker wordt er in de woonkamer voor een gietvloer gekozen. Deze vloer heeft namelijk een tijdloos design en past daardoor bij verschillende interieurstijlen. Gietvloeren brengen echter nog een aantal andere voordelen met zich mee, voordelen die van deze vloer de perfecte basis voor je woonkamer maken. 

Comfortabel en warm aan je voeten

Hoewel een gietvloer er meestal hard uitziet, zijn ze toch verassend comfortabel. Ze zijn namelijk uit licht elastisch materiaal vervaardigd. Zeker in de woonkamer is het belangrijk om over een comfortabele vloer te beschikken. Het is immers de plek waar je tot rust wilt komen en waar je kinderen vaak op de grond spelen. Bovendien is een gegoten vloer goed te combineren met vloerverwarming. De warmte wordt snel door de vloer opgenomen, wat een heerlijk aangenaam gevoel geeft.

Hygiëne

Gietvloeren worden als één van de meest hygiënische vloeren beschouwd. Ten eerste zijn er geen kieren of gaatjes waar vuil en stof in kruipt. Iets waar vooral mensen met astma of allergieën heel veel baat bij hebben. Het is verder ook een groot voordeel dat de vloer vloeistofdicht is. Een glas dat omvalt zal dan ook geen vlekken maken. Tenslotte kan je een gietvloer ook makkelijk schoonmaken. Even stofzuigen of dweilen is vaak genoeg om weer van een nette en schone vloer te kunnen genieten.

Een sterke krasbestendige vloer

De woonkamer is waarschijnlijk ook bij jou thuis de ruimte die het meest gebruikt wordt. Het hele gezin brengt er het grootst gedeelte van de tijd door. Een vloer in de woonkamer moet dan ook tegen een stootje kunnen. Gietvloeren worden gelukkig uit zeer sterke materialen vervaardigd. 

Een beschermende toplaag zal de vloer bovendien tegen krassen en slijtage beschermen. Met het juiste onderhoud zal je er dan ook jarenlang van kunnen genieten. Moest de vloer toch diepe krassen of beschadigingen oplopen, kunnen deze eenvoudig worden weggewerkt. Een vakman kan de vloer gemkakkelijk even opschuren en een nieuwe laklaag aanbrengen, waardoor die er weer als nieuw uit zal zien!

Zoals je ziet, is een gietvloer in een woonkamer zeer functioneel. Een gietvloer gaat lang mee en je hebt geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig om de vloer schoon te houden. Dat maakt een gietvloer ook een duurzame vloer. Voor het design van de vloer kan je bovendien uit verschillende materialen en kleuren kiezen. Zo kan elk interieur perfect gecombineerd worden met een gegoten vloer en kan je zeker stellen dat gietvloeren bijdragen aan een decoratief interieur!