Verhuismaterialen voor je studentenverhuizing: vergeet dit niet!

2208

Als student verhuizen? Weet dat er ook studenten verhuisservices zijn, die voor een vriendenprijs u komen helpen met het verhuizen. Naast mensen heeft u ook nog andere dingen nodig om te verhuizen. Hieronder staan een aantal handige verhuismaterialen die u hoogstwaarschijnlijk nodig heeft.

Verhuisdozen

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende verhuisdozen, hier zijn er een aantal die vooral veel worden gebruikt:

 • De gewone verhuisdoos
  Deze is 48x32x36 cm groot en is gemaakt van sterk materiaal en heeft behoorlijk veel ruimte voor het maken van aantekeningen.
 • De boeken verhuisdoos
  De afmetingen hiervan zijn 48x32x22. Deze is speciaal gemaakt voor het verhuizen van boeken. De verhuisdoos is minder hoog waardoor hij minder ruimte in neemt en hij is ook van sterker materiaal gemaakt dan de normale verhuisdoos. Boeken zijn gemiddeld zwaarder dan andere goederen.
 • De garderobe verhuisdoos
  Deze is zo gemaakt dat u al uw kleren kunt ophangen aan de kledinghangers die in deze doos zitten. Ook vermijden wij hiermee het beschadigen en het onder stof komen te zitten van uw kleren.

Om uw goederen heel van A naar B te brengen is het erg handig om nog een aantal producten aan te schaffen om uw spullen die breekbaar zijn, mee in te pakken. Hierbij moet u denken aan de volgende verhuismaterialen:

 • Een aantal rollen met noppenfolie (bubbeltjesplastic)

Noppenfolie is onmisbaar voor het verhuizen geworden, deze beschermen jouw bestek, servies, glaswerk en andere breekbare goederen. 

 • Een aantal verhuisdekens
  Deze worden gebruikt om uw schilderijen, meubilair en andere breekbare spullen te beschermen tegen stoten en krassen tijdens het verhuizen.
 • Een aantal blokken piepschuim
  Deze zijn te allen tijde handig om uw dozen mee op te vullen, zodat de inhoud hiervan niet alle kanten op gaat en rustig op zijn plek blijft liggen.

Verhuisliften

Een verhuislift is erg handig voor studentverhuizingen. Zeker als u bovenin een studentenhuis gaat wonen. Stelt u eens voor: u moet al uw dozen, banken, bedden, kasten etc. allemaal naar boven tillen. Gebruik hiervoor gewoon een verhuislift, super simpel en scheelt u weer tillen en tijd. Ook is de kans op beschadigingen voor u kleiner, u hoeft niet met de trap op en neer. Er zijn verhuisliften in alle soorten en maten, u wordt verzekerd dat u er geen spijt van krijgt.

Verhuiswagen huren

Als student zijnde heeft u minder spullen dan een gezin met twee kinderen. Hierdoor zijn er heel veel verschillende soorten verhuiswagens. Hierdoor moet u goed een inschatting maken hoe groot de verhuiswagen moet zijn die u nodig heeft. Dit kunt u zelf uitzoeken, maar u kunt ook contact opnemen met uw verhuizer, deze kan u hier vast mee helpen. Er zijn verschillende soorten verhuiswagens. Hierbij moet u denken aan:

 • Bestelauto: deze heeft meestal rond de 6 m3 aam inhoud
 • Busje: deze heeft meestal rond de 12 m3 aan inhoud
 • Vrachtwagen: deze heeft meestal rond de 40 m3 aan inhoud
 • Vrachtwagen met laadklep: deze heeft een laadklep ter beschikking om het verhuizen makkelijker te maken.

Veel succes met het verhuizen naar uw nieuwe kamer/appartement. Hopelijk bent u goed genoeg geïnformeerd en heel veel woonplezier toegewenst!