Moeite met slapen? Tiqqel weet raad!

802

Door middel van de juiste keuzes maken bij de aanschaf van je slaapkamer meubilair kom jij aan je welverdiende nachtrust toe. Bekijk ons ruime assortiment en lees onze tips!

De ochtend begint in de avond. Hoe goed je slaapt weerspiegelt namelijk hoe energiek je je zult voelen voor de rest van de dag. Perfect comfort is hier de sleutel. En die sleutel vind je natuurlijk bij Tiqqel! Lees hieronder wat je allemaal nodig hebt om van jouw perfecte slaapgeluk te profiteren.

Bed

Het frame is het eerste waar je aan denkt bij het invullen van je slaapkamerinterieur. Da’s ook niet zo vreemd, aangezien de grootte hiervan de rest van je meubilair bepaalt. Wat blijft er over voor bijvoorbeeld kasten, tafels en stoelen? Maar goed, da’s van later zorg. Kies ook je bed uit op je eigen lichaamslengte. Voor kinderen koop je bijvoorbeeld een bed in de groei, terwijl je eigen ledikant minstens jouw lijf kan herbergen. Moet dat van je partner er ook in passen? Dan is een tweepersoonsbed kopen bij Tiqqel een logische stap. En er zullen er daarna nog enkele volgen.

Lattenbodem

Zodra je een frame hebt uitgekozen, heb je een passende lattenbodem nodig. Deze moet niet enkel voldoen aan de afmetingen van je bed maar ook aan die van je lijf. Je lichaam moet bovendien perfect in balans zijn en het gewicht dient dan ook op ideale wijze over de lattenbodem verdeeld te worden. Lukt het je nog niet goed om de juiste houding te vinden? Dan raden we je aan om een lattenbodem uit te kiezen waar je de houding van kunt verstellen.

Matras

Nee, je mag er niet vanuit gaan dat slapen op zo’n houten geraamte aan te bevelen is. Daarvoor moet je op je matras kunnen vertrouwen. Wederom moet deze qua afmetingen overeenkomen met je bed én je lichaam. Hoe hard of zacht het geheel moet zijn, bepaal je zelf. Vraag eventueel een expert om je meer te vertellen over de perfecte keuze qua matras voor jouw lichaam.

Slaapkamermeubels

Een slokje water, een klok, een boek, medicijnen, een bril en een nachtlampje nemen allemaal een centrale plek in in jouw slaapkamer. Op je nachtkastje, wel te verstaan! Kies deze en andere kasten, tafels en stoelen uit naargelang je er ruimte voor hebt en naar hoe goed ze bij je interieur passen. Heb je enig gevoel voor stijl en ben je creatief te noemen? Dan moet een schitterend geheel samenstellen appeltje eitje zijn!