Lees alles over het relatief eenvoudige karwei dat een perfecte afwatering aanleggen heet. We vertellen je alles over de benodigde onderdelen en waar je op moet letten!

Professional inschakelen? Ga toch weg! Een nieuwe afwatering aanleggen doe je helemaal zelf. Ook het aanpassen van onderdelen die hun beste tijd hebben gehad kun je perfect in je eentje verzorgen. Hiervoor maak je natuurlijk gebruik van het uitgebreide Pvc Voordeel aanbod! In onze webwinkel tref je allerlei onderdelen die samen voor de perfecte afwatering zorgen. Bovendien ben je bij ons verzekerd van scherpe prijzen en korte levertijden! Perfect voor de echte doe-het-zelver die niet kan wachten om aan de slag te gaan.

Hoe zet ik een dakgoot in elkaar?

De eerste stap is een systeem uitkiezen waar je je afvoer op wilt baseren. Wordt dat een lijm- of klikverbinding? De onderdelen uit dit laatste systeem schuif je heel eenvoudig in elkaar – ja, we weten het, de naam geeft het al weg. Daarom kun je ook wel raden dat je voor de eerste optie een betrouwbare lijm nodig hebt. Deze schaf je eveneens voordelig aan bij – hoe kan het ook anders – Pvc Voordeel!

Dakgoot maat

Heeft jouw dak een behoorlijke omvang? Dan zul je de hoeveelheid buizen en goten die je hiervoor nodig hebt op deze omvang moeten aanpassen. Grote hoeveelheden regenwater die op je dak blijven liggen kunnen namelijk voor nare dingen als lekkage en andere beschadigingen zorgen, zelfs op de grond! Denk hierbij bijvoorbeeld aan verzakkingen. Dat zijn allemaal zaken waar je je geen zorgen over hoeft te maken wanneer je de hoogste kwaliteit dak- en mastgoot onderdelen bestelt en installeert. Kijk hieronder voor de verhoudingen, gebaseerd op de grootte van het dakoppervlak:

  • 60 m2 à 100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m2 à 125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m2 à 150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m2 à 180 mm mast- of bakgoot

Verdere benodigdheden

Goten zijn natuurlijk niet de enige onderdelen die je nodig zult hebben voor het aanleggen van een afwatering. Schaf ook de volgende zaken aan:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Waar moet ik verder op letten?

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om onderdelen te hebben die qua diameter volledig op elkaar aansluiten. Schaf daarom beugels, goten, buizen en koppelstukken aan die allemaal dezelfde diameter hebben. Denk je er bovendien om dat je om de acht meter dakgoot een buis installeert zodat het water perfect wegloopt?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *