Een boxspring kopen

421

Ga je een boxspring kopen? Dan heb je veel keuze. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een optie voor. Er zijn echter een aantal zaken waar je écht rekening mee moet houden. Die bespreken we in dit artikel. 

De prijs

Laten we eens beginnen bij de prijs. Heb je al het geld van de wereld, dan heb je het makkelijk en hoef je niet op de prijs van de boxspring te letten. Voor de meesten van ons geldt dit echter niet. Daarom hebben we enkele tips voor je die je kunnen helpen bij het besparen op je boxspring.

  1. Ga op zoek naar een boxspring oulet. Dit kan zowel online als in een fysieke winkel zijn. 
  2. Hou dagaanbieding websites in de gaten;
  3. Hou de aanbiedingen folders in de gaten; 
  4. Wanneer je koopt in een fysieke winkel, vraag dan altijd of ze een showroommodel beschikbaar hebben van de boxspring waarin jij geïnteresseerd bent;
  5. Onderhandel altijd over de prijs! Bij dit soort aankoop is het vaak nog mogelijk om wat van de prijs af te krijgen;
  6. Je hoeft niet persé een boxspring van een duur merk te kopen. Ook onbekendere merken, kunnen heel goed liggen. Test ze gewoon uit. 

De afmeting

De breedte van de boxspring bepaal je aan de hand van de hoeveelheid ruimte die je wilt tijdens het slapen en aan de hand van de hoeveelheid ruimte die je hebt op je slaapkamer. Slaap je bijvoorbeeld alleen, maar houd je van heel veel ruimte in bed en heb je genoeg ruimte op je slaapkamer? Dan kun je prima een 2 persoons boxspring kopen. Mocht je in de toekomst toch met iemand samen gaan slapen, dan hoef je ook niet meteen een nieuw bed te kopen. Ook nog beter voor de portemonnee dus! 

De lengte maat van een boxspring is standaard 200 centimeter. Afwijkende lengtematen zijn de boxsprings van 210 en 220 centimeter. Deze koop je als je wat langer bent dan gemiddeld. Ben je langer dan 185 cm, dan raden we je een 210 centimeter lange boxspring aan en ben je langer dan 195 centimeter, dan raden we je en 220 centimeter lange boxspring aan.