Comfortabel oud worden met een hoog laag bed

409

Dertig jaar geleden was het heel normaal, dat ouderen rond hun pensioenleeftijd naar een bejaardenoord verhuisden, om te genieten van een verzorgde oude dag. Die tijd is voorbij. In vergrijzend Nederland zijn de ouderen van nu veel actiever en komen alleen in de verzorging terecht als thuis wonen echt niet meer gaat. De markt heeft zich aan de behoeften van deze grote groep aangepast met allerlei handige producten, om het ouder worden, waar nodig, te ondersteunen. 

Een hoog laag bed is zo’n handig product. Een elektrisch verstelbaar hoog laag bed, dat een lage instap kan creëren, waardoor een minder mobiel wordende oudere toch makkelijk zelfstandig in- en uit bed kan stappen. Ideaal als het wat lastiger wordt om in- en uit een bed met normale hoogte te komen. Het hoog laag bed voorkomt valpartijen, waardoor het mogelijk is om langer zelfstandig te blijven wonen. Een ander voordeel, het bed opmaken kost veel minder moeite als het bed verstelbaar is. Bukken is dan niet nodig.

Een hoog laag bed heeft meer pluspunten
Mocht er in de loop der tijd thuiszorg of mantelzorg nodig zijn, dan is het ook heel praktisch dat het hoog laag bed verstelbaar is. Degene die zorgt verleent, hoeft niet te bukken, wat rugproblemen voorkomt. Bij bepaalde zorg is een hoog laag bed zelfs verplicht (Arbowet) met het oog op veilige- en gezonde werkomstandigheden.

De aanschaf van een hoog laag bed
Er zijn veel verschillende hoog laag bedden te koop. Niet alleen het bekende ‘ziekenhuisbed’, maar ook luxe één- en tweepersoons uitvoeringen, die op het oog niet van een gewoon bed te onderscheiden zijn, maar wel extra comfort bieden als het nodig is. Een levensloopbestendig bed, met desgewenst zelfs een vooringestelde tv-stand, die met een simpele klik geactiveerd kan worden.