3 tips bij het uitkiezen van je behang

854

Het is sterk aan te raden om de muren in huis van een kleurtje te voorzien. Een zwarte muur kan een ruimte al snel erg kaal maken, terwijl een geheel witte muur saai is. Er zijn verschillende manieren om muren van enige kleur te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van accessoires op de muur, de mogelijkheid om de muur te verven, enzovoorts. De meest populaire oplossing is echter het gebruik van behang. Met behang is het heel eenvoudig om de kleur van de muur te vernieuwen! In dit artikel geven we tips voor het uitkiezen van een mooi behangetje.

Tip 1: let op de verschillende soorten behang

Allereerst is het belangrijk om op de verschillende soorten behang te letten. Zo bestaat er bijvoorbeeld een speciaal type behang voor vochtige ruimtes als de badkamer en keuken. Zou je hier normaal behang gebruiken, dan zal de lijm al snel los komen te zitten. Reden genoeg om deze ruimtes van glasvliesbehang te voorzien. Dit behang is bestand tegen de hoge luchtvochtigheid en blijft daardoor beter zitten.

Tip 2: bestel behang online voor een ruimer aanbod

Bestel behang online om de keuze te hebben uit een zeer breed aanbod. Op internet vind je tal van verschillende soorten behang. Kies je bijvoorbeeld voor behang met een patroontje, of ga je voor een enkele kleur? Kies je voor behang voor in de kinderkamer, of voor in de woonkamer? Enzovoorts. In een fysieke behangwinkel zijn deze mogelijkheden doorgaans veel beperkter.

Tip 3: kies voor behang wat bij je interieur past

Tot slot is het erg belangrijk, om de kleur van het behang aan te laten sluiten bij het interieur in huis. Wanneer het contrast tussen de verschillende kleuren te groot wordt, kan dit de uitstraling van ruimtes rommelig maken.