Manieren om een fotolijst te gebruiken

563

Er zijn genoeg manieren om je woonkamer knusser te maken. Verschillende accessoires zoals kussens, planten, kandelaren, spiegel, of een plaid op de bank. Het is allemaal mogelijk. Een manier om een persoonlijk tintje toe te voegen zijn fotolijsten.

Een fotolijst wordt het meest gebruikt met een persoonlijke foto. Een foto van vrienden, familie of een vakantiekiekje en vervolgens geplaatst op een tafel of kast. Je kan ze daarnaast ook ophangen om de muur op te fleuren en dit kan op verschillende manieren. 

Collage

Als eerst kun je natuurlijk één grote lijst aan de muur hangen. Leuk als je een mooie foto of poster hebt, die je prominent wilt laten zien. Een andere optie is om meerdere lijsten bij elkaar te verzamelen. Je kan hiervoor een soort lijst in verschillende maten gebruiken, maar het is misschien ook leuk om te variëren met verschillende materialen en kleuren. Bij het invullen van de lijst, hoef je je trouwens niet te beperken tot je eigen foto’s. Je kan een mooie poster van een concert, een ansichtkaart of een juist een gedroogde bloem in een lijst ophangen. Op deze manier kan je een mooie collectie samenstellen van plaatjes die jij mooi vindt of van betekenis zijn. 

Alternatieven

Een groot nadeel hiervan is het boren voor de haakjes. Het is veel werk en je moet van tevoren goed weten wat je waar wilt hangen. Het is daarnaast iets lastiger om de lijsten van plek te verwisselen als je het opnieuw wilt indelen. Een optie hiervoor is om een foto rails of plank aan de muur te bevestigen. Met een plank kun je de lijsten gemakkelijk verplaatsen en heb je ook nog de mogelijkheid om andere accessoires toe te voegen. Een rails bevestig je vlak onder het plafond en hiermee kan je de lijsten door middel van draden over de hele muur ophangen. Hierdoor kan je ook gemakkelijk experimenteren met verschillende hoogtes. Ideaal als je de lijsten aan de muur opnieuw in wilt delen.