Een interieur naar jouw smaak

416

Heb je al heel lang hetzelfde interieur en ben je er een beetje op uitgekeken? Ook wanneer je geen drastische veranderingen wilt doorvoeren is er van alles mogelijk om je interieur te veranderen. Zelfs zonder nieuwe meubels te kopen of je hele huis te schilderen. 

In dit artikel geven we je een aantal tips die we zijn tegengekomen in onze zoektocht naar de laatste interieurtrends. Het zijn simpele en kleine veranderingen waarmee jouw woonruimte weer een nieuwe look en feel kan geven. 

Het is wel belangrijk dat de veranderingen die je doorvoert bij je smaak passen zodat je huis ook daadwerkelijk je thuis blijft. Het is echter vrij gemakkelijk om met een aantal simpele dingen je eigen draai te geven aan je nieuwe interieur. 

Kleed de boel aan met accessoires

Soms kan het gemis van iets simpels een grote impact hebben. Bijvoorbeeld het hebben van te weinig accessoires. Als je je huis wat karig hebt gedecoreerd kan het wat onpersoonlijk aanvoelen en gaat er weinig sfeer van uit. Gelukkig kun je dit probleem vrij gemakkelijk oplossen. 

Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe kussenslopen kopen. Dit straalt direct een nieuwe frisheid uit, want vaak zijn die oude kussenslopen al wat smoezelig. Een leuke variatie hierop is een schapenvacht kopen voor op je bank of stoel. Dat is toch net even anders en past helemaal binnen een landelijke Scandinavische stijl. 

In plaats van een schapenvachten zou je ook kunnen kiezen voor dekens of spreien. Deze zorgen voor eenzelfde huiselijke, warme sfeer. Hiermee kun je gemakkelijk wat saaiere meubels als stoelen of banken opleuken. Deze oplossingen zijn simpel, snel en voordelig. Je ziet bovendien direct het verschil. Natuurlijk is het wel van belang om te waken voor overdadigheid. Het doet al snel een beetje propperig aan als je te veel in een keer wilt doen. 

Herinrichten van je interieur

Met het herinrichten van je interieur kun je zo gek doen als je zelf wilt. Gooi je alles door elkaar dan kan het een enorme verandering teweeg brengen. Het kan wel tijdrovend zijn. 

Maar wist je dat je door het verplaatsen van meubels een hele andere ruimte kunt creëren, ondanks dat je dezelfde meubels gebruikt? Door te schuiven kun je de ruimte optisch groter laten lijken. 

Dat kun je bijvoorbeeld doen door de eettafel een kwartslag te draaien. In eerste instantie is dit misschien een beetje onwennig, maar je zult er snel genoeg aan gewend raken. Waarschijnlijk zullen je vrienden en familie denken dat je veel meer hebt veranderd dan alleen wat geschuif met meubels. 

Sfeer en warmte aanbrengen in je interieur

Sfeer en warmte klinkt misschien een beetje abstract maar het kan een groot verschil maken. Zo kan iets simpels als een schapenvacht over een stoel of bank heen leggen gelijk een heel ander gevoel bij een interieur oproepen. Ook kun je eenvoudig sfeer creëren door warmere lampen te kopen of de lampen te vervangen die niet bijdragen aan de sfeer die je nastreeft.