Ilex haag als vervanger van de buxus

614

De Ilex haag is een haagplant die je steeds vaker tegen komt en koop je bij ilexhaag.nl. Dit komt omdat het een plant is die erg veel lijkt op de buxus. De Ilex haag zitten echter een aantal voordelen aan die de buxus niet heeft. De Ilex haag kan namelijk tegen een aantal schimmels en virussen waar de buxus niet tegen kan. Ook is de Ilex haag het hele jaar door groen.

De afkomst

De Ilex haag is afkomstig uit Zuidoost AziĆ«. Hier was de voornamelijk te vinden in Japan en Korea. Dit verklaart de naam Japanse hulst ook. De Ilex Crenata is verkrijgbaar in drie verschillende vormen. Zo heb je de Green Hedge, Maximowicziana Kahirae en Caroline Upright. 

De buxus is een tijd onderworpen aan schimmels. Dit heeft er voor gezorgd dat veel buxus hagen kapot zijn gegaan. Om deze reden hebben veel mensen gekozen om de buxus te vervangen met de Ilex haag. De Ilex haag is namelijk niet vatbaar voor de buxus schimmel.

Een Ilex haag is ook gemakkelijk te onderhouden. Dit komt omdat er niet veel voor nodig is. Als beginnende bonsailiefhebber is het daarom ook een hele geliefde plant. Dit komt omdat het snoeien van de plant makkelijk is en de plant makkelijk zijn vorm behoudt. 

De Ilex haag planten

De Ilex haag is een plant die veel aan kan. Wanneer moet ik een Ilex haag planten? Dit kan het gehele jaar, alleen niet bij vorst. Wel is het belangrijk om te zorgen dat de haag goed aan slaat in de grond. Hiervoor heb je een licht zure grond voor nodig. Op een licht zure grond groeit de Japanse hulst het beste. Als je niet beschikt over deze grond is het makkelijk om een beetje tuinturf in de grond te stoppen. Dit zorgt namelijk voor de licht zure bodem die de Japanse hulst nodig heeft. 

Wanneer de Ilex haag aan het groeien is in de grond, zal de plant niet snel kapot gaan. Wel is het belangrijk om de haag twee keer per jaar te snoeien. Dit zorgt er namelijk voor dat de haag er goed uit blijft zien.