Jouw keuken, jouw vesting

735

Is dat wellicht een tikkeltje overdreven? Beslist niet! In jouw keuken ben jij de baas en vanuit deze basis kun jij je gasten immers alles bieden wat ze maar willen.

En dat doe je dan ook met liefde. Jouw creativiteit op culinair gebied zorgt voor lachende gezichten en gevulde magen. Ieder gezelschap dat bij jou is komen eten, keert graag in dezelfde samenstelling weer terug. Maar hoe weet je dat nu zeker?

Nou, je moet in ieder geval alles in huis hebben om van ieder samenzijn weer een succesnummer te maken. Denk aan je keuken. Begin bij de basis en de wensen van je tafelgasten. Vanaf daar kan er niks meer fout gaan!

Vlam in de pan!

Uiteraard hoor je als keukenprins(es) een ruime voorraad kookgerei in huis te hebben. Wat voor jouw voorraad precies vereist is, hangt weer af van wat je zoal kookt. Daarom is het aan jou om te beslissen of je je pannen los aanschaft of in een handige set. De samenstelling van die laatste hoeft natuurlijk niet helemaal compleet te zijn. Die kun je dan ook gerust aanvullen met professionele pannen die door echte kenners, experts en liefhebbers worden gebruikt. Kijk wel goed uit of de pannen geschikt zijn voor gas of inductie.

Ze smelten de kazen!

Waarom zou je breken met tradities wanneer je de keuze hebt om gezelligheid alleen maar te vergroten? Door een fondueset aan te schaffen kan iedereen precies zoveel eten als hij of zij wil. Vorkjes aanschaffen, setje in huis halen, waxinelichtje eronder, aansteken en ingrediënten toevoegen – bijvoorbeeld kaas of chocolade. Een gezellige avond is met deze opstelling nagenoeg gegarandeerd!

Wat zullen we drinken…

Dat wordt grotendeels door je gasten bepaald, vind je ook niet? Haal daarom in huis wat zij graag gebruiken om hun dorst mee te lessen en schenk het in glazen waarvoor ze bedoeld zijn. De smaken van wijnen komen namelijk alleen tot hun recht wanneer ze in passende glazen worden gegoten. Lees je in, doe wat moeite en proost met elkaar!