Waarom zonnepanelen plaatsen?

706

Naast de opbrengst van zonnepanelen zijn er nog veel meer redenen te bedenken. In dit artikel vertellen we waarom zonnepanelen de laatste jaren enorm populair zijn en dat het een geen hype maar een slimme investering is! Lees dus snel verder!

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste jaren flink in prijs gedaald, het productieproces is vereenvoudigd en steeds meer bedrijven gaan de concurrentie aan door lage prijzen te hanteren. Een goed rendement behalen is tegenwoordig nog gemakkelijker. Naast het rendement profiteer je ook van onderstaande voordelen: 

  • Bespaar veel energiekosten
  • Milieuvriendelijk
  • Duurzaam
  • Hoger rendement dan spaarrekeningen
  • Weinig onderhoud nodig
  • Gratis stroom door zonlicht
  • Profiteer van subsidie

Besparen op energiekosten

De prijzen voor stroom stijgen de laatste jaren enorm, dit komt onder andere door de extra belasting die er sinds 2013 over stroom betaald moet worden. Door te kiezen voor zonnepanelen produceer je je eigen stroom en betaal je geen of minder energiebelasting. 

Duurzame energie

Zonnepanelen zorgen voor schone en duurzame energie. Met de opwarming van de aarde zijn zonnepanelen een zeer milieubewuste keuze, echter bespaar je ook gewoon van het goede rendement. Twee vliegen in één klap. Energie opwekken door zonnepanelen heeft eigenlijk geen nadelen. Terwijl andere duurzame bronnen dat wel hebben. 

Onderhoudsarm

Misschien wel het grootste voordeel van zonnepanelen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Met een levensduur van ongeveer 30 jaar is het fijn om te weten dat je niet aan dure onderhoudscontracten vastzit of zelf veel onderhoud moet verrichten. Af en toe de panelen goed schoonmaken is al genoeg om te zorgen dat de panelen optimaal zonne energie op blijven wekken. Smerigheid of bladeren op de panelen zorgt voor een vermindering van het rendement, dus één of twee keer per jaar de zonnepanelen (laten) schoonmaken is dus wel verstandig. Het reinigen van zonnepanelen is erg gemakkelijk, echter is het soms wat lastig doordat ze op het dak zijn gemonteerd. In dat geval kan je het beste kiezen om de panelen schoon te laten maken door een schoonmaakbedrijf.