Hoeveel budget voorzien voor een keuken kopen?

2306

Een keuken kopen vereist in de praktijk doorgaans een vrij aanzienlijk bedrag. Dit is het gevolg van verschillende zaken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld belangrijk dat er in een keuken gebruik wordt gemaakt van kwalitatieve materialen. Dit is niet in het minst het geval omdat de verschillende onderdelen van een keuken in de praktijk behoorlijk intensief worden gebruikt. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de verschillende toestellen die je graag in een keuken terug wil vinden. Denk op dit vlak niet alleen aan een oven en magnetron, maar ook aan een koelkast, een diepvries en eventuele keukenrobots of andere toestellen. In ieder geval, vraag jij je ook af welk budget je voor een keuken kopen dient te voorzien? In dat geval is het de moeite waard om even de informatie op deze pagina grondig door te nemen!

De kostprijs van verschillende soorten keukens

Het spreekt voor zich dat het budget dat je voor een keuken kopen moet voorzien in de praktijk altijd sterk afhankelijk is van het soort keuken welke je in gedachten hebt. Er wordt op dit vlak dan ook een onderscheid gemaakt tussen de onderstaande mogelijkheden:

 

  1. Een eenvoudig, klein keukentje voor in bijvoorbeeld een studentenhuis;
  2. Een gemiddelde keuken voor in een studio of appartement;
  3. Een volwaardige, luxueuze keuken voor in elk type van woonst;

 

De kostprijs voor een simpele keuken kan eigenlijk in de praktijk best wel meevallen. Het is dan ook veelal reeds voldoende om hiervoor een budget te voorzien van ongeveer 1.500 euro.

 

De aankoopprijs van een eenvoudige keuken is gelegen rond de 1.250 euro exclusief eventuele toestellen. In principe is hierbij eigenlijk vooral sprake van één enkel keukenmeubel bestaande uit drie compartimenten. In het midden is dan een gootsteen voorzien met afvoer. Buiten de aankoopprijs spreekt het voor zich dat je ook nog een bepaalde montagekost zal moeten betalen. Deze kost is gelegen rond de 275 euro. Dit zorgt ervoor dat je voor een eenvoudige keuken kopen rekening kan houden met een totaal budget van om en bij de 1.500 euro inclusief montage. Voor een gemiddelde keuken ligt die kostprijs meteen flink hoger.

Hoeveel kost een gemiddelde keuken kopen?

Voor een gemiddelde keuken kopen kan je meteen rekenen op een vereist budget van ongeveer 5.000 à 5.500 euro. Dit budget is opgedeeld in twee delen. In eerste instantie is er de aankoopprijs van ongeveer 5.000 euro. De montagekosten liggen hierbij tussen de 500 & 750 euro afhankelijk van de exacte indeling van de keuken. Bij een gemiddelde keuken kopen is er altijd sprake van twee verschillende onderdelen. Zo is er beneden keukenmeubel, maar zijn er ook de keukenkasten die worden opgehangen. Een gemiddelde keuken kopen is voor de meeste mensen die een keuken in hun woning willen voorzien de beste keuze.

De kosten voor een volwaardige, luxueuze keuken kopen

Wil je graag een complete, luxueuze keuken kopen? In dat geval spreekt het voor zich dat je daarvoor beduidend dieper in de buidel zal moeten tasten. Bij een luxueuze keuken kopen kan je rekenen op een prijskaartje welke ergens is gelegen rond de 25.000 euro exclusief de kosten voor de montage. Hiervoor kan er nog eens tussen de 750 & 1.000 euro aan de aankoopprijs worden toegevoegd. Wil jij ook een luxueuze keuken kopen? Dan is een budget voorzien van ten minste 25.000 euro dus eigenlijk altijd een absolute must.