Uw boeiboorden zijn toe aan vervanging en u weet niet waar u moet zoeken?

530

Onderhoud en een nieuwe verflaag is na enige tijd van belang. Als u houten boeiboorden heeft, zult u hoogstwaarschijnlijk het meeste onderhoud hebben. Doordat de uiteindes van het dak dagelijks te maken hebben met weersinvloeden van buitenaf, zullen ze het behoorlijk te verduren hebben. Dat is waarom de boeiboorden onderhouden moeten worden. Na zeker 4 of 5 jaar moet het hout geschuurd en geschilderd worden. Op deze manier voorkomt u dat het hout gaat rotten en kou van buitenaf naar binnen komt. Een lekkage is gemakkelijk te voorkomen als u de boeiboorden op tijd van onderhoud voorziet. Dit kan onverwacht hoge kosten voorkomen. Maar er is ook de keuze uit materialen die vrijwel onderhoudsvrij zijn.


Waar aluminium boeiborden in verschillen

Er is tegenwoordig te kiezen uit een divers aanbod aan verschillende dakmaterialen. Hout of kunststof boeiboorden verslijten redelijk snel in vergelijking met nieuwere materialen. Daarom worden ze tegenwoordig steeds vaker vervangen door Plastisol boeiboorden of aluminium boeiboorden. Aluminium kent een corrosiebescherming en is gemakkelijk op maat te verwerken. En met zijn elegante en moderne uitstraling ziet het er niet alleen goed uit, maar het zal ook jarenlang mee gaan. Ondanks de weersomstandigheden in Nederland zal het aluminium altijd zijn kleur behouden. Een nieuwe verflaag zal dus ook niet nodig zijn. Weinig onderhoud dus met aluminium boeiboorden. Dat scheelt in de portemonnee. Het hebben van boeiboorden op uw dak is wel degelijk van belang. Ze zorgen ervoor dat er geen koude lucht van buiten naar binnen gaat en beschermen uw woning tegen vochtig weer.


Bent u ook al bekend met Plastisol boeiboorden?

De aluminium boeiboorden worden volop verkocht. Ook de Plastisol boeiboorden zult u steeds vaker terug zien op de Nederlandse daken. Dit dakmateriaal wordt geleverd met een HPS coating waarbij u kunt kiezen uit verschillende standaardkleuren. Het is corrosie beschermend en omdat het materiaal metallisch gecoat is zullen snij en knipranden niet roesten. Deze eigenschappen maken de keuze uit Plastisol boeiboorden een stuk verleidelijker. Plastisol heeft een verwachte levensduur van zeker 40 jaar dus u zult er ook jarenlang geen omkijken naar hebben.


Komt u er niet uit betreft een keuze uit boeiboorden?

Uw boeiboorden zijn hoognodig toe aan vervanging. Een dakgroothandel helpt u graag verder met het maken van een geschikte materiaalkeuze. De meeste materialen zijn op maat te verwerken zodat het altijd precies past op uw dak. Vakmensen zullen de plaatsing verzorgen zodat uw boeiboorden er weer als nieuw uit zullen zien. Wilt u weten wat het gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Heeft u nog vragen of kunt u niet kiezen? Loop dan gerust een keer binnen bij een dakgroothandel. U wordt dan geheel voorzien van de nodige informatie over kleur en materiaalkeuze voor uw boeiboorden.