Top 5 bloeiende kamerplanten

530
kamerplanten hortensia

Je hebt een heleboel verschillende soorten kamerplanten, maar bloeiende kamerplanten zijn toch wel heel bijzonder. Ze zien er namelijk niet altijd hetzelfde uit. Als ze in bloei zijn kan het zomaar zijn dat je prachtig mooie bloemen hebt die jouw woonkamer opfleuren! Deze planten vragen meestal wel iets meer aandacht dan andere kamerplanten, maar je krijgt er wel iets moois voor terug.

1 Bromelia

De bromelia is een tropische plant die je ziet in heel veel huishoudens! Het is een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen en gelukkig ook nog super vrolijk! De gekleurde bladen van deze plan vormen een soort kokertje, en wordt daarom ook wel eens de ‘kokerplant’ genoemd.

 

2 Flamingo plant

De flamingo plant dankt zijn naam aan zijn uiterlijk! De combinatie van het blad en bloem zorgt ervoor dat hij op een flamingo lijkt. Deze prachtige plant heb je in verschillende kleuren, rood, wit, en roze, dus je kan ook nog zelf kiezen welke het beste bij jouw interieur past! De plant hoeft maar 1 a 2 keer per week water.

 

3 Amaryllis

Deze bijzondere plant komt in veel kleuren. Houdt er wel rekening mee dat je genoeg ruimte hebt voor de amaryllis, de groene bladeren kunnen namelijk wel tot 70 cm groot worden! Kies voor een chique witte bloem, of voor vrolijke kleuren zoals rood, roze of geel.

 

4 Paradijsvogelplant

De paradijsvogelplant zegt het eigenlijk zelf al: de bloem lijkt op de kop van een paradijsvogel. Deze plant heel bijzonder mooie kleurstellingen en is daarmee echt een blikvanger in de kamer! Verzorg ‘m goed, en hij kan wel tot 6 meter hoog worden!

5 Hortensia

De hortensia is buiten vaak veel meer te zien, maar is ook een zeer geschikte plant om binnen te hebben. Door de prachtige kleurstellingen haal je met deze plant vrolijkheid in huis. Deze plant heeft wel regelmatig tot wel dagelijks water nodig!