Hoe lang mag een bouwafval container blijven staan?

621
bouwafval container

Een container huren in Almere of welke plaats dan ook is tegenwoordig online gemakkelijk en snel geregeld. Toch komt er soms meer bij kijken. Zelfs bij zoiets kleins als het regelen van een container voor jouw bouwklus komen enige ingewikkeldheden kijken. Zo is de tijd die jouw container voor de deur mag staan niet overal hetzelfde. Daarbij heb je te maken met zowel het bedrijf van wie je de container huurt, als de gemeente waarin jouw container staat. Een neemt weer andere regels met zich mee dan bijvoorbeeld een container huren in Groningen. Het beste is misschien om beide partijen even te bellen. Maar als je per direct informatie nodig hebt, of simpelweg geen zin hebt om weer een half uur in de wacht staan, dan kun je hier lezen hoe en wat. 

Informeer bij de gemeente 

In Nederland zijn vergunningen en aanvragen omtrent containers niet landelijk geregeld. Dit betekent dus dat iedere gemeente voor zichzelf bepalen mag hoe het omgaat met het plaatsen van afvalcontainer. Zolang je jouw container plaatst op de stoep of een parkeerplaats levert dit gelukkig niet te veel problemen op. Wel ben je verplicht, in Amsterdam, om altijd een melding te maken van jouw plannen en het plaatsen van jouw container. Deze melding kan gewoon telefonisch en is volledig gratis. Een vergunning heb je dus meestal niet nodig. Wel is het belangrijk om direct tegen de gemeente te kunnen zeggen hoe lang de container er zal staan. Als je jouw container op je eigen erf kan plaatsen echter, hoef je niets aan de gemeente te laten weten. Daar mag je immers doen en laten wat je wil. 

Het verhuurbedrijf 

De tweede om rekening mee te houden in het inplannen van de periode waarin jij je container plaatsen wil is het bedrijf waarvan je de container huurt. De bedrijven die containers verhuren zijn volledig vrij in het opstellen en aanbieden van hun huurovereenkomsten. Hier kunnen dan ook nogal grote verschillen in zitten. Het ene bedrijf biedt misschien containers aan voor een dag of twee, waar het andere uitgaat van een periode van minimaal vier weken. Ook is het belangrijk om in acht te nemen dat je bij het ene bedrijf per dag betaalt en bij het andere per week. Als je een container huren wil is het dus verstandig van tevoren te bepalen hoe lang je hem nodig hebt. Een container huren in Amsterdam via ParidonContainers.nl is erg gemakkelijk, maar als je de container op gemeentelijke grond wilt plaatsen dan is het vaak nodig om te informeren bij de gemeente.