Creëer extra woonruimte door het uitgraven van de kruipruimte

440
Creëer extra woonruimte door het uitgraven van de kruipruimte

Wanneer men de beschikbare ruimte in huis uit wil breiden, wordt in veel gevallen gedacht aan een aanbouw of bijvoorbeeld een tuinkamer. Wist je dat de oplossing voor meer ruimte soms veel eenvoudiger is? Denk bijvoorbeeld eens aan het uitdiepen van de kruipruimte. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere woning zo’n kruipruimte. Met een zogenaamde zuigwagen kan het zand wat momenteel in de kruipruimte ligt worden opgezogen. Vervolgens kan de kruipruimte van een vloer en stenen wand worden voorzien. Het is de ideale oplossing voor mensen die hun wijnen niet in de trapkast, maar op een koelere plek willen bewaren! 

Zand uit de kruipruimte op laten zuigen

Een kruipruimte uitdiepen om zo meer ruimte te hebben in huis lijkt een hele klus. Zelf zand uit de kruipruimte scheppen is niet altijd een optie, daar het vaak vochtig en ondiep is in de kruipruimte. Een zuigwagen huren biedt de optie om het zand relatief snel te verwijderden worden. De zuigwagen zuigt het zand op en voert dit vervolgens voor je af. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar. Er zit nog een voordeel aan zand zuigen in een kruipruimte. De zuigwagen zuigt het zand netjes weg rond leidingen en elektriciteitskabels die hier lopen. Zou je een schep gebruiken, dan is de kans op schade aan deze elementen onnodig groot. Meer weten? Informeer bij Kooiker Zuigtechniek voor een offerte op maat of vrijblijvend advies.

Kruipruimte van muren en een vloer voorzien

Zodra de kruipruimte vrij van zand is, kun je beginnen met het afwerken hiervan. Denk goed na over de wijze waarop je de kruipruimte wilt gaan gebruiken. Kies voor een combinatie van een betonnen ondervloer met bijvoorbeeld een stenen muur. Het plafond zal moeten worden afgewerkt, om geen last te hebben van leidingen en kabels. Daarbij kun je in het plafond lampen verwerken, zodat je iets kunt zien in de kruipruimte. Tot slot zal er ergens een opgang naar de kruipruimte gemaakt moeten worden.