Geniet tijdens de koude winterdagen van een comfortabele sauna

648

Wanneer het buiten koud en guur is kan het heerlijk zijn om te ontspannen in je eigen sauna. In de afgelopen jaren is de aanschaf van een sauna steeds aantrekkelijker geworden. Er zijn verschillende webwinkels met een breed aanbod aan sauna’s. Door het toegenomen aanbod aan producten is de gemiddelde prijs hiervan gedaald. Daarbij kun je naar een comfortabele sauna in de uitverkoop zoeken. Het maakt dat de investering in een eigen sauna helemaal niet zo groot hoeft te zijn! Houd er bij de aanschaf van een sauna rekening mee, dat er een aantal belangrijke factoren zijn.

Verschillende sauna’s met elkaar vergelijken

Het vergelijken van sauna’s begint bij het maken van een keuze tussen een traditionele Finse sauna en een infraroodsauna. Een traditionele Finse sauna doet er doorgaans langer over om warm te worden, aangezien de maximale temperatuur hierbij een stuk hoger ligt dan in het geval van een infraroodsauna. Ook is het goed om te letten op het formaat van de sauna. Wil je deze in huis gebruiken, of in de tuin plaatsen? Ben je van plan om in je eentje gebruik te maken van de sauna, of wil je hier met meer mensen in kunnen zitten? Het is zonde om veel energie te verspillen aan een grote ruimte, wanneer je hier in je eentje gebruik van maakt.

Alternatieven voor een sauna

Naast een sauna zijn er verschillende andere manieren om luxe aan je woning toe te voegen. Overweeg bijvoorbeeld ook het laten plaatsen van een jacuzzi in de tuin. Met een jacuzzi heb je een heerlijk verwarmd bad, wanneer je na een lange werkdag bij je huis arriveert. Net als de sauna wordt ook een jacuzzi in verschillende modellen en formaten aangeboden. Er zijn meerdere tuinwinkels die zowel sauna’s als jacuzzi’s aanbieden. Een voorbeeld hiervan is Fonteyn.