De werking van een beregeningspomp

723

De tuin is een belangrijk onderdeel van iedere woning. In de tuin heb je met name zomers de ruimte om even volledig tot rust te komen na een lange werkdag. Daarbij geniet je hier van de ondergaande zon, onder het genot van een hapje en een drankje. Reden genoeg om de tuin op de juiste wijze te onderhouden. Een van de zaken om hierbij rekening mee te houden, is het bewateren van de planten, bomen en het gazon in de warme zomer. Zou je dit niet doen, dan zouden planten al snel slap gaan hangen en zou ook het gazon een gele kleur krijgen. Een beregeningspomp kan helpen bij het bewateren van de tuin. In dit artikel lees je er meer over.

Een beregeningspomp aansluiten en laten werken

In feite is de werking van een beregeningspomp heel eenvoudig. De pomp kan op een waterleiding worden aangesloten, om vervolgens voor het rondpompen van water over de tuin te zorgen. Ook is het mogelijk om de pomp te koppelen aan bijvoorbeeld een regenton, waarin je tijdens de herfst en het voorjaar water opvangt. Zo hoeft er minder schoon drinkwater te worden gebruikt om de tuin van voldoende vocht te voorzien. Bij sommige pompen is het mogelijk om het systeem automatisch te laten werken. Ideaal, wanneer je in een vakantie van huis bent.

Zelf een beregeningspomp online kopen

Het kopen van een beregeningspomp doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Er zijn verschillende webwinkels met een breed aanbod aan pompen. Let bij de aankoop van een pomp goed op het type water, waarin deze gebruikt kan worden. Sommige pompen zijn bijvoorbeeld enkel geschikt voor het gebruik in schoon water. Daar waar andere pompen ook gecombineerd kunnen worden met vervuild water. Deze pompen zijn voorzien van een filter, die voorkomt dat schadelijke deeltjes bij de motor van de pomp kunnen komen.