Een kleine slaapkamer inrichten doe je zo

669
Kleine slaapkamer inrichten

Heb jij een ietwat kleine slaapkamer en vind je het lastig om deze zodanig in te richten dat deze je de comfort en leefruimte biedt die je wilt? Het is een veel voorkomend probleem; je wilt wel een groot bed, een bureau en een grote kledingkast maar je wilt ook nog normaal kunnen bewegen in je slaapkamer. Wij geven je enkele tips om je comfort en leefruimte te behouden met het inrichten van een kleine slaapkamer.

Overweeg een twijfelaar bed of een tweepersoonsbed met lades

Een tweepersoonsbed neemt nou eenmaal veel ruimte in, iets wat in een kleine slaapkamer niet echt wenselijk is. Overweeg daarom eventueel een twijfelaar bed, toch iets breder dan een eenpersoonsbed en biedt je genoeg slaapruimte. Om ruimte voor kleding in de kast te besparen kan een tweepersoonsbed met opbergruimte ook een ideale oplossing zijn. Je kunt je kleding er in opbergen zonder extra ruimte in te nemen in je slaapkamer.

TV in de slaapkamer? Hang ‘m aan de muur

Indien je graag een TV op je slaapkamer hebt, iets wat in veel huishoudens tegenwoordig gebruikelijk is, neemt een TV meubel veel ruimte in. Door je televisie met een beugel aan de muur te bevestigen bespaar je al een hoop ruimte op de vloer. Dit heeft verder als voordeel dat je zelf de hoogte en ook de kijkhoek kunt bepalen voor een betere ervaring. Daarnaast ziet het er gewoon cool uit!

Benut ook de kleine ruimtes op een creatieve manier

Denk ook zeker aan de kleine ruimtes in je slaapkamer die normaal niet gebruikt worden, zoals boven de deur, ruimtes onder je bureau, ruimtes onder bedden en kasten en noem het maar op. Om het ruimtelijker te laten ogen is het ook een goed idee om voor witte verf te gaan in je slaapkamer. Als je jouw creativiteit gebruikt voor het inrichten van een kleine slaapkamer heb je binnen no time een unieke slaapkamer!