Wat zijn de voordelen van een alarmsysteem?

449
alarmsysteem

Of het nu om je woning, je garagebox, je bedrijfspand of je eigen winkel gaat, je doet er alles aan om je eigendommen te beschermen. Zowel de waardevolle spullen die een fortuin kosten om te vervangen als de onbetaalbare emotionele eigendommen die je niet kunt vervangen, een inbraak of uitslaande brand kunnen enorme gevolgen hebben op je leven. Met een alarmsysteem ben je voorbereid op inbrekers, brand en andere gevaarlijke situaties, zoals koolstofmonoxidevergiftiging. Maar hoe zet je een alarmsysteem in om het maximale resultaat te bereiken? Wat kan een alarmsysteem nog meer? Je leest het in dit blogartikel.

Preventieve werking van een alarmsysteem

Nog voordat er ook maar iets rond of in je pand gebeurt, speelt het hebben van een alarmsysteem al een grote rol in het dagelijks leven. Inbrekers die je huis in de gaten houden denken wel twee keer na als ze de beveiligingscamera’s rond je huis zien, jij voelt je veel veiliger wanneer je naar bed gaat, wetende dat je alarmsysteem je wekt als er iets in of rond je huis is gebeurd. We denken vaak meteen aan een inbraak als we het over alarmsystemen hebben, maar tegenwoordig kunnen deze systemen veel meer dan dat. Afhankelijk van het systeem dat je kiest en de functies die je gebruikt kun je jouw alarm koppelen aan het licht in huis, aan een automatische noodmelding naar de meldkamer en aan je telefoon, zodat je zelfs op de hoogte blijft als je niet thuis bent. Deze maatregelen geven jou als bewoner of eigenaar een prettig gevoel, ook als er niets aan de hand is.

Op heterdaad betrappen

Een alarmsysteem zorgt er uiteraard ook voor dat ernstige situaties direct herkend worden. Een inbreker die de deur forceert laat het alarm afgaan, maar een brand die veroorzaakt wordt door kortsluiting ook. Zelfs giftige stoffen kunnen met de juiste apparatuur herkend worden door een alarmsysteem. Wanneer er iets in jouw huis of tuin gebeurt, ben jij direct op de hoogte kun je ook meteen actie ondernemen. Geen seconde gaat verloren en de kans dat inbraak slaagt of de brand om zich heen kan slaan wordt minimaal.

Denk ook aan je verzekering

Een alarmsysteem beveiligt je huis en dat geeft je een prettig gevoel. Je bent veilig en wanneer er iets onveilig gebeurt, ben je direct op de hoogte en kan je voorkomen dat de situatie escaleert. Maar ook je verzekeraar is erg gesteld op een serieus alarmsysteem. Niet alleen kun je makkelijker een claim indienen als je kunt aantonen dat er is ingebroken, je kunt vaak ook een lagere premie afdwingen als je een professioneel alarmsysteem geïnstalleerd hebt. Alleen om deze reden is het aanschaffen van een alarm dus een groot voordeel.