Diamond painting eigen foto op een geprint canvas

827

Een geprint canvasdoek vullen met gekleurde diamantjes. Dat is de basis van diamond painting. Op het doek staan nummers die corresponderen met een kleur. Je werkt met een pincet en behalve duizenden geprinte doeken in allerlei rubrieken, kun je ook een unieke, eigen foto of afbeelding op laten printen. Vooral dit laatste is erg populair, aangezien er zo altijd een unieke creatie ontstaat. Met diamond painting eigen foto maak je een kunstwerk van een eigen foto voor aan de wand, maak je iets bijzonders om weg te geven of je richt er je slaapkamer mee in.

Met heel het gezin
Diamond painting is een activiteit die je met heel het gezin tegelijk kunt doen. Die rust in je hoofd brengt, je laat ontspannen na een drukke werkweek. Diamond painting is een heuse gezinshobby, waarvan veel mensen dachten dat het een hype was die wel over zou waaien. Niets blijkt nu echter minder waar, de populariteit van diamond painting blijft gewoon groeien. Er zijn inmiddels al gigantisch veel liefhebbers van custom diamond painting Nederland.

Laat eigen afbeelding printen
Je kunt een geprint doek kiezen in bijvoorbeeld rubrieken als dieren, cartoons, bloemen en planten, natuur en landschappen, voertuigen en geloof. Je kunt ook voor meerdere panelen in een canvas kiezen of je laat een eigen afbeelding printen. Dat kan heel eenvoudig via de website. Eerst kies je het formaat, je uploadt daarna de foto en betaalt. Meer is het niet. De doeken zijn er in verschillende formaten, waarvan 20×20 centimeter de kleinste canvas is die beschikbaar is. Dit kleine formaat is voor afbeeldingen of foto’s met weinig details en weinig kleuren. De doeken die groter zijn, 50×60 centimeter bijvoorbeeld, zijn veel geschikter voor veel kleuren en meer details. Je hebt talloze mogelijkheden als je de perfecte diamond painting eigen foto wilt maken.

Nummers horen bij kleuren
Kun ook jij niet wachten om te beginnen met het maken van de diamond painting eigen foto? Neem dan eerst nog even deze tips tot je. Zo zoek je eerst een vlakke ondergrond en kies altijd een kleur waarmee je begint. Plaats dus eerst alle steentjes van dezelfde kleur in dat vak. Op het canvas staan nummers, bij elk nummer hoort een kleur. Kleur voor kleur werkt veel overzichtelijker dan dat je lukraak de kleuren gaat gebruiken. Je duwt de punt van de meegeleverde pincet altijd eerst even voorzichtig in de meegeleverde lijm. Daardoor kun je en de steentjes gemakkelijk oppakken en plakken ze ook beter op het canvas.

Met de vlakke kant naar boven
Als je onderaan het doek een begin maakt, trek dan alleen het deel van het plastic op de canvas los, niet dus alles ineens verwijderen. Als je voor de opvulling van een vakje de kleuren keurig sorteert, dan leg je de steentje bij voorkeur met de vlakke kant naar boven. Dan pak je ze makkelijker op.  Uiteindelijk ontwikkel je gaandeweg een geheel eigen manier van werken, om te beginnen zijn dit wel tips die diamond painting iets vergemakkelijken. Zo kun jij zeker zijn van de allerbeste diamond painting eigen foto ervaring!