De vele voordelen van een marmeren tafel

1161
marmeren tafel

Als jij op zoek bent naar een mooi, duurzaam en elegant meubelstuk voor in je interieur, dan is een marmeren tafel een echte blikvanger. Marmer is elegant, heeft een luxe uitstraling, het is sterk én veelzijdig. Daarnaast worden er marmeren tafels geproduceerd in allerlei uitvoeringen en kleuren, waardoor ze probleemloos aansluiten bij je interieur. Kies voor een marmeren tafel met een gietijzeren onderstel, als je van de industriële stijl houdt en neem een tafel met een houten bewerkt onderstel voor een klassiekere uitstraling. Is marmer een materiaal dat jij wilt overwegen? Lees dan hier verder over de voordelen van deze schitterende natuursteensoort.

1 Een marmeren tafel gaat lang mee

Marmer is een natuursteen. Het wordt in grote blokken uit een groeve gehaald en hier worden daarna platen van gezaagd. Dit wordt gedaan met een methode die de Romeinen al gebruikten. Omdat het een materiaal is dat uit de natuur komt en daar al duizenden jaren aanwezig is, zal het bij jou thuis ook niet snel oud worden. Als je goed voor je marmeren tafel zorgt, zal je hier vele jaren plezier van hebben.

2 Marmer is te krijgen in een verscheidenheid aan kleuren

Als je aan marmer denkt, dan denk je misschien aan wit marmer, maar het is te krijgen in een groot aantal kleuren. Door voor de juiste kleur te kiezen zorg je ervoor dat je marmeren tafel perfect in je interieur past. Denk bijvoorbeeld aan een zwart marmer, voor de moderne stijl, of een zacht roze marmer voor een romantische uitstraling. Er zijn ook groene, witte en beige marmersoorten. De kleur is dus een belangrijke keuze als je een marmeren tafel uit gaat kiezen.

3 Marmer is stijlvol en tijdloos

Als je aan marmer denkt, dan denk je misschien aan Romeinse tempels, luxe badkamers en dure hotels of spa’s. Vooral in Italië komt het veel voor en daardoor is de associatie met luxe en weelderigheid snel gelegd. Marmer is een tijdloos materiaal dat al duizenden jaren gebruikt wordt in woningen en andere gebouwen. Het een marmeren tafel voeg je dus stijl toe aan je woning en geef je de kamer direct een hele andere uitstraling. 

Geïmpregneerd marmer

Als je je marmeren tafel aanschaft, zorg er dan voor dat deze geïmpregneerd is. De tafel wordt dan behandeld met een speciaal impregneermiddel zodat het materiaal beschermd is tegen vloeistofschade. De goede meubelzaken doen dit standaard en geven je ook advies over het onderhouden en schoonmaken van je tafel.

Marmeren tafels onderhouden

Als je je tafel eenmaal hebt kun je zelf het één en ander doen om het materiaal te beschermen en te onderhouden. Gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor onder je glazen en kopjes. Marmer is vooral gevoelig voor zuren. Als je de tafel schoonmaakt, gebruik dan een reinigingsmiddel speciaal voor natuursteen of marmer. Dit is veel minder agressief. Een sopje met soda of een beetje groene zeep is ook prima. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel, want dat kan een vet laagje achterlaten. Marmer is krasgevoelig, dus gebruik geen schuursponsje of –middelen. Op die manier kan jouw nieuwe marmeren tafel je interieur vele jaren verrijken.

 

Meer info over marmeren tafels.