Wat zijn de kosten van een aannemer?

542
Aannemer

Het is belangrijk dat, wanneer je een huis gaat bouwen of verbouwen een goede aannemer in de arm neemt. Je moet een goede aannemer hebben die ook vertrouwd is. Daarom is het belangrijk dat je, voordat je met een aannemer in zee gaat, eerst door meerdere aannemers een gratis offerte laat maken. Wanneer je de offertes ontvangen hebt, kun je ze onderling vergelijken. Je moet niet de goedkoopste of duurste nemen, maar je moet die nemen waarin je het meeste vertrouwen hebt. Je kunt de offertes goed vergelijken wanneer je weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Je moet een goede vergelijking kunnen maken, omdat je zeker moet zijn dat je voor het bouwen of verbouwen van je huis niet te veel betaalt. Om zeker te zijn dat je een goede aannemer kiest, kun je de referenties nagaan. Daarna ga je bekijken of alle bedragen die gerekend worden normaal zijn.

De kosten van een aannemer

Wanneer je een aannemersbedrijf inhuurt, is dat nooit goedkoop. Je moet weten wat er ongeveer voor het uurtarief wordt gerekend. Wanneer je op de website van het aannemersbedrijf kijkt en er staat een vast bedrag vermeld dan moet je daar niet mee in zee gaan. Je hebt recht op een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding. Bedrijven die een vaste prijs vermeld hebben op hun website, kan niet goed zijn. Dat maakt zo’n bedrijf ongeloofwaardig. De uiteindelijke kosten zijn ook afhankelijk van onvoorziene omstandigheden die er bij bouwen kunnen ontstaan. Er kan wel een gemiddelde prijs worden gegeven die er voor het bouwen van een huis gerekend wordt. Een aannemer kan aangeven wat het arbeidsloon is en de kosten die hij rekent. Hij kan aangeven hoeveel manuren er voor het bouwen of verbouwen ongeveer worden gerekend en daarbij een bepaald uurtarief voor hanteren.

De kosten zijn ook sterk afhankelijk van de te gebruiken materialen. Omdat er altijd meerdere tegenslagen kunnen zijn tijdens het bouwen kunnen de complete kosten op een website nooit vermeld worden. Je kunt, om de kostprijs vast te leggen, een prijs per uur afspreken, maar ook per project. Per project is vaak voor jezelf prettiger. Je weet dan wat je in totaal kwijt bent en dan maakt het ook niet uit of ze een keer lang koffiedrinken en dergelijke. Het kan zelfs zo zijn dat ze even een spoedklus tussendoor opnemen. Ook dan maakt het voor de prijs niets uit. Spreek wel een opleverdatum af.

De kosten voor het bouwen van een huis

Je kunt een aannemer inschakelen om een compleet goedkoop huis te laten bouwen. De prijs die een aannemer vraagt, is afhankelijk van de te gebruiken materialen en de grootte van de woning. Ook moet nog vooraf worden vastgelegd hoe de afwerking van het huis moet worden. Je kunt op internet kijken wat ongeveer de kosten zijn per m3 voor het bouwen van een huis zijn.

Neem ruim de tijd om aan het begin de verschillende offertes te vergelijken.
Ga verschillende referenties na van de aannemer die je zou willen kiezen en leg daarna onderling alle afspraken vast op papier, die door beiden ondertekend moet worden.