3 zaken om rekening mee te houden bij het verbouwen van je huis

751

In deze krappe woningmarkt moet je soms de keus maken. Ga je verhuizen of verbouwen? Het is verleidelijk om de overwaarde van je koophuis te incasseren en een mooier en duurder huis te kopen. Maar is het niet veel verstandiger om te verbouwen? Dat is het zeker! In deze tekst gaan we wat dieper waar je op moet letten bij het verbouwen van je huis. Lees snel verder!

Verbouw duurzaam

Hoewel het in deze tijd vaak voor zich lijkt te spreken kan het niet vaak genoeg benadrukt worden. Als je de stap neemt om je huis te verbouwen, zorg er dan voor dat je het duurzaam doet. Denk na over zaken als een warmtepomp, zonnepanelen en zet een regenton in de tuin neer. Nog een aanrader die zeker niet vergeten mag worden is het plaatsen van kunststof kozijnen of kunststof deuren. In de volgende alinea gaan we hier wat dieper op in.

Kunststof kozijnen

Hoewel kunststof op het eerste gezicht niet heel erg duurzaam klinkt, is dat het juist wel. Kunststof kozijnen en kunststof deuren isoleren bijvoorbeeld een stuk beter dan de houten variant. Verder gaan ze vele jaren langer mee dan bij een ander soort deur het geval zou zijn. Daarnaast is kunststof tegenwoordig 100% recyclebaar, dus ook over eventueel restafval hoe je je geen zorgen te maken. Een kunststof deur houdt tot wel 20% maar warmte binnen dan een massief houten variant. Tel uit de winst die je op de jaarlijkse elektriciteitsrekening kan bijzetten, simpel door het plaatsen van een kunststof deur.

Klaar voor de verbouwing

Nu je weet dat je rekening moet houden met de duurzaamheid van je huis na de verbouwing, zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten. Houd rekening in je budget met eventuele extra uitgaven. Je kan een verbouwing nog zo goed plannen, er komen altijd onverwachte zaken om de hoek kijken. Alleen de prijs van de kunststof kozijnen en de kunststof deur kan je wel van tevoren goed inschatten. Als laatste tip wil ik je meegeven om geduld te hebben met de verbouwing. Rome is niet op een dag gebouwd en dat hoeft met je huis ook niet het geval te zijn. Onthoud namelijk dit. Alleen het eindresultaat telt!

 

Bron: Dhk-kozijnen