Muurdecoratie trend: gebruik kranten!

710
muurdecoratie

Het kan best zo zijn dat je je woonkamer graag een nieuwe look wilt geven. Je wilt bijvoorbeeld iets creatiefs creƫren om op deze manier voor een unieke uitstraling in huis te zorgen en eventueel ook nog eens te bezuinigen op de kosten. Je muur behangen met kranten kan een erg leuk idee zijn dat valt onder de laatste muurdecoratie trends. Door je muur met kranten te behangen zorg je voor een unieke uitstraling en ben je ook nog eens niet al te veel geld kwijt aan het creatief inrichten van de ruimte. Een muur behangen met kranten kan een leuke lifestyle inspiratie zijn.

Tips bij het behangen met kranten

Een muur behangen met kranten is hoogstwaarschijnlijk niet iets dat je elke dag doet. Het is daarom belangrijk een aantal belangrijke tips goed door te nemen alvorens je aan de slag gaat. Allereerst is het handig om te kijken wat voor type patroon je wilt laten terugkomen op de muur. Probeer ervoor te zorgen dat de kranten die je ophangt als behang een beetje op elkaar aansluiten. Een kleurrijke krant met ernaast een krant met enkel tekst is bijvoorbeeld niet mooi.

Een aanrader is alleen maar kranten kiezen die ongeveer even grote foto’s hebben die allemaal zwart wit zijn. Kranten kiezen die vooral veel tekst hebben is ook een goede tip. Kranten zijn relatief dun. Dit kan er voor zorgen dat je niet slechts 1 laag gaat gebruiken, sterker nog, die kans is behoorlijk groot. Het is dus prima mogelijk om diverse lagen door elkaar heen op te hangen als muurdecoratie. Verder kun je als je je muur een beetje wilt beschermen een laagje vernis gebruiken. Kijk ook van te voren goed hoeveel kranten je minimaal nodig zult gaan hebben. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je sowieso niets tekort komt tijdens het behangen van je muur met kranten.

Muur behangen met kranten goed voor de portemonnee

Een muur behangen met kranten is zoals gezegd niet enkel een leuke lifestyle inspiratie tip, het is ook nog eens enorm besparend waardoor het behoort tot de duurzame woontips. Het aantal rollen behang dat genoeg is om je muur mooi te behangen kan immers aardig wat gaan kosten. Kranten daarentegen zijn relatief goedkoop, ook als je ze in grote hoeveelheden aanschaft.

Als muurdecoratie kranten gebruiken is verder ook een leuk idee omdat kranten makkelijk met elkaar matchen. Je hoeft dus niet het duurste behang te kopen dat matcht met een ander stuk behang. Onder duurzame woontips voor mensen die graag creatief aan de slag gaan is dit een erg goede tip die voor behoorlijk wat inspiratie kan zorgen.