3 Gouden Tips voor de verbouwing van jouw woning.

497

Het verbouwen van je huis kan een stressvolle ervaring zijn. Het is een super enerverend proces welke gepaard gaat met veel geld en planning. Toch kun je aardig wat genieten van deze ervaring als je het op de juiste wijze aanpakt. Wat je juiste wijze is kan voor een ieder verschillen en hangt ook erg af van de grootte van het verbouwingsproject in jouw huis. Maar het is altijd de moeite waard om tijdens dit proces te proberen het hoofd koel te houden. De herinneringen aan het proces dat je moest doorlopen naar het hebben van jouw droomhuis kan namelijk iets heel moois zijn, in plaats van alleen herinneringen die doen stressen.

Een goede planning is een groot deel van het werk
Begin ruim van te voren te plannen wat er allemaal gedaan moet worden en hoe je wilt dat de woning eruit moet komen te zien. Zo kun je namelijk makkelijker het overzicht bewaren tijdens het project. Ook kun je makkelijker en sneller ingrijpen wanneer iets niet naar wens geschiedt. Denk niet alleen na over zaken bijvoorbeeld de grote van bepaalde kamers. Denk ook na over de deuren en kozijnen. Wil je bijvoorbeeld kunststof deuren of houten deuren. Wil je liever kunststof kozijnen of toch niet.

Maak een berekening over de financiƫle kosten
Maak een goede begroting voor alle kosten die je zult maken. Ga na wat je vooraf moet betalen en wat je misschien in termijnen mag betalen. Leen je bij de bank? Zorg er dan voor dat je weet wat de voorwaarden van jouw leencontract zijn. Hoe hoog is de rente, binnen hoeveel tijd betaal je het bedrag terug, hoeveel betaal je per maand, etc.

Houdt rekening met extra kosten
Je kan een begroting maken en tijdens het verbouwen van je huis merken dat de kosten toch iets hoger liggen. Houdt hier rekening mee. Misschien kun je hier op in spelen door bij het sparen van het geld of het lenen bij de bank 10% meer te vragen.