3 factoren waar je op moet letten bij je inboedelverzekering

701

Je moet er vanzelfsprekend niet aan denken, dat een deel van je inboedel gestolen wordt bij een inbraak in huis. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om je woning te beschermen tegen inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van SKG-gecertificeerde sloten, het gebruik van beveiligingscamera’s en het installeren van een alarmsysteem in huis. Ondanks deze beveiligingsmogelijkheden, loop je altijd het risico op diefstal. Het is om die reden sterk aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. In dit artikel lees je meer over de factoren om hierbij rekening mee te houden.

#1: let op de waarde van je complete inboedel

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de waarde van je inboedel is. De waarde van je inboedel is van invloed op de hoogte van je verzekeringspremie. Daarbij dekt een inboedelverzekering vaak maar tot een bepaald bedrag aan schade bij inbraken. Het is om die reden verstandig om kunstobjecten bijvoorbeeld los te laten verzekeren.

#2: kijk goed naar de polisvoorwaarden van de verzekering

Kijk ook goed naar de polisvoorwaarden van verschillende inboedelverzekeringen in Nederland. Het geeft je een beeld van de voorwaarden waaraan je moet voldoen als woningeigenaar. Soms wordt bijvoorbeeld gesteld, dat de woning van een bepaald type slot moet zijn voorzien.

Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor het PKVW-keurmerk voor je woning. Met dit keurmerk krijg je korting op de premie voor je inboedelverzekering.

#3: vergelijk verzekeringen met een vergelijkingstool

Tot slot is het verstandig om verschillende soorten inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken in een online vergelijkingstool. Het geeft je een beeld van de verschillen in de kosten tussen deze verzekeringen. Zo sluit je altijd de voordeligste inboedelverzekering af, passend bij de waarde van je inboedel in huis.