Het inrichten van een stal voor je paard naast je huis

854

Welke dochter of zoon heeft niet gedroomd van een eigen paard? Wanneer je hier de ruimte voor hebt, zou je de bouw van een stal bij je woning kunnen overwegen. Nadat de stal gebouwd is, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden bij de inrichting hiervan. Je wilt het een paard immers zo goed mogelijk naar de zin maken! Voorkom bijvoorbeeld dat je paard blessures oploopt in de stal, zorg voor voldoende bewegingsruimte, enzovoorts. Het bouwen van een stal is vaak enkel interessant, wanneer je ook ruimte hebt om het paard vrij rond te laten lopen in een wei of in de bak.

Alles voor in een paardenstal in huis

Nadat de paardenstal is opgebouwd, kun je deze inrichten. Doe het samen met je kind, om hem of haar direct te leren hoe moet worden omgegaan met het paard. Het is immers belangrijk, dat je kind een verantwoordelijkheidsgevoel krijgt. In een stal is het allereerst belangrijk om het dier voldoende voer en drinken te geven. Zorg daarom voor een hooizak, die je aan de wand van de paardenstal kunt hangen. Je kunt de zak dagelijks van nieuw hooi voorzien, zodat het paard voldoende te eten heeft. Ook een normale voederbak en een drinkbak zijn onmisbaar.

Tip: hang verschillende speeltjes in de paardenstal. Dit traint de intelligentie van het paard en voorkomt dat deze zich verveelt.

Ruimte voor paardenkleding en andere accessoires

Naast de ruimte die je in de paardenstal voor je paard zelf moet reserveren, moet er ook ruimte voor andere spullen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het hoofdstel van het paard, het zadel en een kast met paardenkleding. De spullen kunnen na verloop van tijd een geur van paarden krijgen, waardoor het vaak minder prettig is om deze in huis te bewaren.