Wooninspiratie nodig?

2068

Soms heb je het even niet, wooninspiratie. Je ziet het niet en hebt even geen idee hoe jij je huis in moet gaan richten. En dat terwijl je recent nog vol wooninspiratie zat. Gelukkig vind je met name online ontzettend veel tools die je helpen wooninspiratie op te doen. Geen paniek dus als je het zelf even niet meer weet. 

Doe wooninspiratie op in woonwinkels en online

Behalve online, kun je ook bij de betere woonwinkels inspiratie opdoen. Daar zie je vaak al complete opstellingen en zo krijg je meteen een beeld van een bepaalde inrichting. Check meteen ook de laatste magazines die je daar vindt. Want ook in deze glossy’s doe je vaak al snel weer veel wooninspiratie op. De televisie kan je helpen om weer wooninspiratie op te doen, zoals simpelweg gluren bij de buren je vaak ook snel weer op bepaalde ideeën zet. Lees blogs op internet over het interieur. Verder is het verstandig om met een moodboard te werken. Elke kleur die je ziet en alles wat met inrichting te maken heeft plak je op het moodboard. Raak je in elk geval je wooninspiratie niet kwijt. 

Duurzaamheid zal nog belangrijker worden

Over wooninspiratie gesproken, de interieurtrends voor 2021 zijn erg leuk en kunnen zeer divers genoemd worden. Zeker is dat duurzaamheid een nog belangrijkere rol gaat spelen in het interieur. Nog meer wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en zal gekozen worden voor meubels die tijdloos zijn. Meubels moeten langer meegaan en de bekende merken hebben daar voor het jaar 2021 handig op ingespeeld. Op de interieurtrends voor 2021 kan het etiket ‘werelds’ geplakt worden overigens.

Je creëert in 2021 een wereldreis in eigen huis. Afrika en Zweden in een en hetzelfde huis? Dat kan in 2021 allemaal prima. Je zoekt alleen de leukste meubels en accessoires van alle continenten en combineert die in je eigen interieur. Vaak ontstaat zo een uniek kleurenpalet. 

Japandi: wooninspiratie met een mix van Japanse en Zweede inrichting

Japandi gaat het ook doen in 2021. Dit is een mix van de Japanse en de Zweedse stijl. Op voorhand lijken deze twee culturen mijlenver uit elkaar te liggen, in de praktijk zijn er echter opmerkelijk veel overeenkomsten als het gaat om het interieur. Japandi is een sobere stijl met daarbij mooie contrasten. Ook organische vormen spelen een hoofdrol bij Japandi. In 2021 is ook een hoofdrol weggelegd voor de lichtere stoffen. Lichte tinten, ronde vormen, knuffelbare stoffen, wol en linnen; in ronde vormen gaan ze nadrukkelijk de hoofdrol opeisen volgend jaar. Eerst weer genoeg wooninspiratie opgedaan nu?

Begin met de aanschaf van een moodboard

Zoals schrijvers wel een writers block hebben kan het gebeuren dat je ineens totaal geen inspiratie meer hebt. Zit dan niet bij de pakken neer. Er zijn online ongelooflijk veel tools die je snel op weg helpen en snel weer voor inspiratie zorgen. De woonwinkels kunnen helpen. Begin in elk geval met de aanschaf van een moodboard. Zo weet je zeker dat je altijd ergens op terug kunt vallen in elk geval.