5x redenen om uw huis te laten opkopen

629

Eigenlijk om wat voor reden dan ook is het fijn dat uw huis snel verkocht is. Wanneer een huis te lang te koop aangeboden staat dan kan dit hoge kosten en veel stress met zich meebrengen. Er valt een last van uw schouders op het moment dat het huis eindelijk officieel verkocht is. Vanaf dat moment kunt u weer door met het maken van uw toekomstplannen en focussen op andere belangrijke zaken. Daarom kunt u er ook voor kiezen om uw huis te laten opkopen tegen een schappelijke prijs door een huis opkoper. In dit blogartikel lichten wij 5 redenen toe om uw huis te laten opkopen.

Snelle verkoop van de woning

Een huis opkoper doet niets anders dan het zoeken van huizen, deze eventueel opknappen om vervolgens weer door te verkopen. Door de ervaring in het opkopen van huizen heeft een opkoper een netwerk opgebouwd en kennen zij de woningmarkt door en door. Dit zorgt ervoor dat u als verkoper ervan verzekerd bent dat uw woning vlotter verkocht zal worden dan door middel van een traditionele makelaar.

Verkocht voor een reële prijs

Als een woning lang te koop staat dan draagt de verkopende partij hoogstwaarschijnlijk dubbele lasten. Des te meer groeit het verlangen om het huis zo snel mogelijk te verkopen. Huis opkopers bieden reële prijzen tot wel 85% van de woningwaarde. Zo krijgt een verkoper niet alleen een prima bod op het huis, het is ook nog eens snel geregeld. 

Geen onnodige kosten

Een ander bijkomend voordeel van het verkopen van uw huis aan een huis opkoper is het feit dat u vaak geen onnodige kosten hoeft te betalen. Denk hierbij aan makelaars-, courtage- en notariskosten. Met een huis opkoper kunt u veel geld besparen en houdt u eenvoudig meer geld in uw zak. 

Biedt zekerheid

Daarnaast is het ook prettig om te weten dat uw woning eindelijk is verkocht in het geval dat u een nieuwe woning wilt kopen. Het biedt een extra stukje zekerheid. Het geeft je een betere onderhandelingspositie wat goed van pas komt bij het aanvragen van de hypotheek.

Meer tijd en energie voor andere dingen

Als u uw huis laat opkopen dan scheelt het veel stress en tijd. Het is niet meer nodig om twee huizen te onderhouden. Een onverzorgd en vies huis verkoopt simpelweg moeilijker. Met een huis opkoper is het eindeloze afwachten en onzekerheid nabij. U kunt gaan genieten van andere dingen.

Denk er goed over na

Soms gaat de verkoop van huizen niet over een leien dakje. Uw huis laten opkopen kan hierdoor de ideale uitkomst zijn. Denk goed na wat voor u belangrijk is en maak zo een weloverwogen beslissing.