Wat is een quadroband?

520

Een quadroband is een rij van vierkante, betonnen paaltjes die aan elkaar vastzitten. Vaak zet je meerdere quadrobanden aan elkaar om een afscheiding te vormen. Een quadrobrand behoort tot de catogorie palissadebanden en wordt meestal geplaatst aan de buitenrand van de bestrating. Dit zorgt ervoor dat de bestrating goed op zijn plek blijft liggen een quadroband zorgt er dus ook voor dat de bestrating niet verschuift of verzakt. De betonnen quadrobanden gaan heel lang mee en hebben bijna geen onderhoud nodig. Ook is beton een vrij goedkoop materiaal. Dit is dus een stuk voordeliger dan dat je houten paaltjes gaat plaatsen. Betonnen quadrobanden slijten een stuk minder snel en kunnen goed tegen alle weersomstandigheden.

Quadroband gebruiken

Zoals hierboven al vernoemd wordt de quadroband vaak ingezet om verschuiving en verzakking van de bestrating tegen te gaan. Daarnaast kennen quadrobanden ook vele toepassingsmogelijkheden in de tuin of op een terras. Je kunt er bijvoorbeeld leuke borders mee creëren en ook kun je ze gebruiken voor een strak afgewerkte trap. Verder kun je er ook bloembakken mee creëren om zo je tuin nog meer op te fleuren. De quadrobanden kunnen je tuin op een voordelige manier een leuke, moderne uitstraling geven.

Quadrobanden kopen en plaatsen

Quadrobanden zijn heel erg snel en makkelijk te plaatsen. Dit komt natuurlijk omdat de paaltjes voor het grootste gedeelte al aan elkaar zitten. Verder is het alleen een kwestie van een geultje graven en daarin de quadrobanden strak naast elkaar te plaatsen. De quadrobanden zijn op de webshop van Betongoed eenvoudig te bestellen in verschillende maten. Ook bieden ze de verschillende soorten quadrobanden aan tegen een scherpe prijs. Mocht je nog vragen hebben over de quadrobanden of wil je graag meer informatie ontvangen, dan kun je altijd kijken op de website van Betongoed of neem contact op met een van de medewerkers.