Wanddecoratie

791

Wanddecoratie groot of wanddecoratie industrieel. Van wanddecoratie met canvas tot het aanbrengen van een beschermende verf. Aan mogelijkheden geen gebrek als je zoekt naar geschikte wanddecoratie. Alleen al de diverse mogelijkheden tot je nemen is al een immense opgave. En de manieren waarop je de wanden kunt bekleden blijven maar groeien en telkens weer komen er verrassende mogelijkheden op de markt.

Een al eeuwenoude techniek die bescherming biedt tegen vocht

Groot? Kies dan voor fotobehang, goedkoop en dé manier om wat kleur in je huis te brengen. Denk eens aan betonlook; stoer en naadloos en in diverse kleuren beschikbaar. Met deze betonlook geef het elke ruimte een industriële uitstraling. Of ga op de ecologische toer met kalkverf, dit is milieuvriendelijke verf die bescherming biedt tegen vocht, brand, mos en schimmels. Bescherming biedt ook kaleien, een techniek die eeuwen geleden al door de hardwerkende boeren gebruikt werden om de gevels van hun boerderijen te beschermen tegen vooral vocht.

Maak je eigen magneetmuur met speciale magneetverf

Het beschermd je muur niet, maar is wel heel bijzonder: De magneetmuur die je creëert met magneetverf. Hang voortaan je boodschappenlijstje aan de muur, want dat kan prima., Dit is ook handig voor op kantoor, je hangt zo gemakkelijk je memo-bordje overal neer waar je maar wilt. Ook kinderen vinden een dergelijke muur vaak erg leuk, al lukt het niet het kleine broertje of zusje aan de muur te hangen.

Marokkaans of liever een meer zuidelijke uitstraling?

Zelliges zijn Marokkaanse tegels, vooral bekend van de badhuizen. Deze tegels geven elke ruimte een unieke uitstraling en zijn specifiek geschikt voor de keuken en de badkamer. Zelliges passen binnen elke stijl en ook dat maakt deze tegels weer uniek. Wil je niet de uitstraling van een badhuisje maar liever een zuidelijke uitstraling? Overweeg dan tadelakt als wanddecoratie. Dit is waterdicht en natuurlijk pleistermateriaal en materiaal dat het erg goed doet in de badkamer en de keuken.

Niets lijkt onmogelijk, wanddecoratie blijft boeien

Als het over wanddecoratie gaat, lijkt tegenwoordig haast niets onmogelijk. Barok Behang? Dat kan ook nog steeds gewoon prima, zeker als je accenten wilt zetten.  Een origineel behangetje kan ook anno 2019 nog steeds heel goed en de patronen op dat behang worden steeds origineler. Je kunt er zelfs vanaf lezen tegenwoordig, uit delen van kranten en boeken bijvoorbeeld.  Daarmee wordt wanddecoratie zelfs educatief. Net als de magneetverf zijn de in diverse kleuren verkrijgbare 3D wandpanelen erg bijzonder. 3D geeft toch al een bijzonder effect en het mooie is dat deze panelen nooit echt gaan vervelen. Je blijft ernaar kijken, het blijft steeds boeiend. Bovendien zie je bepaalde zaken net even weer anders vanuit een andere invalshoek. Kies je voor deze panelen, dan haal je echt iets bijzonders in huis.

Laat je kinderen de muren invullen

Je kunt je muren ook- hoe origineel-  in laten vullen door je kinderen door voor whiteboard verf te kiezen. Kinderen kunnen dan zelf teksten en tekeningen maken op de muur thuis. Dat levert ongetwijfeld fraaie teksten en tekeningen op én biedt elke dag opnieuw een net even weer andere muur. En afwisseling is iets waar we van houden tegenwoordig.