Waarom verhuizen met een verhuislift?

2032

De succesfactor bij een efficiënte verhuizing is dat je over het juiste verhuismateriaal beschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bus of bakwagen om je meubels en alle andere spullen te vervoeren naar hun nieuwe bestemming. Maar, hoe ga je dit doen als jouw huis zich op de derde verdieping bevindt en je al die grote meubels niet in zijn geheel door het trappengat naar beneden kunt krijgen? Daar is over nagedacht. Je kunt dan namelijk een verhuislift huren bij een verhuisbedrijf bij jou in de buurt. Maar wat is een verhuislift precies en wat kun je er mee?

Zoals eerder genoemd is het niet heel prettig om alle meubels van de derde verdieping, of misschien nog wel hoger, via de trap naar beneden of naar boven te vervoeren. In sommige gevallen is dit ook helemaal niet haalbaar in verband met een te klein trappengat. Dit is dan ook precies type verhuizing waarbij een verhuislift goed van pas zou komen. Er kan een hoop tijd mee gewonnen worden omdat een verhuislift een bereik van ongeveer achttien meter. 

Het huren van een verhuislift is vaak mogelijk voor een realistische prijs, en inclusief begeleiding van een professionele verhuizer. De reden dat je die begeleiding krijgt heeft puur met de veiligheid te maken. Het bedienen van een verhuislift heeft namelijk bijna altijd iets te maken met grote hoogtes. Met de ervaring die de bediener heeft weet je zeker dat jou waardevolle eigendommen veilig op de begane grond, of op de derde verdieping, terecht komen. 

Het gemak

Voor de mensen die in appartementencomplexen wonen waar geen lift aanwezig is, biedt het een groot gemak voor de mensen als er een verhuislift bij de verhuizing gebruikt wordt. Met de hulp van de lift blijven alle meubels onbeschadigd en kan er zonder problemen verhuisd worden. Het grote bereik, en precisie, waar de lift over beschikt maakt het mogelijk om ook op grote hoogte jouw inboedel veilig te verhuizen. 

Ook als je het hebt over een woningontruiming kan het gebruik van een verhuislift een hoop tijd schelen. Bij een ontruiming is het belangrijk dat het snel gebeurt en met de lift haal je een stuk sneller, en veiliger, meubels naar beneden dan dat je steeds met de spullen van boven naar beneden moet lopen. Bij zulk soort ontruimingen kun je dus gemakkelijk een lift huren met bediener, maar je kunt ook de gehele ontruiming overlaten aan professionals van een verhuisservice. 

Veilig gebruik van de meubellift

Je kunt je voorstellen dat bij het verplaatsen van meubels op grote hoogtes door middel van een grote lift aardig wat gevaren met zich mee kan brengen. De omgeving rondom de plaats waar de lift ingezet wordt moet beveiligd worden, maar de veiligheid van de persoon boven in het pand is ook belangrijk. De meubels moeten namelijk van de lift af gehaald worden, en als iemand zonder ervaring dit doet kan dat tot zeer onverantwoorde situaties leiden. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van meubels óp de verhuislift. 

Wil jij een verhuislift huren? Ga dan op zoek naar de voordeligste verhuisservice in Amsterdam en informeer naar de mogelijkheden.